Aug 25, 2007

Μαυρίστε τους

όπως μας μαύρισαν κι αυτοί.

Τι περιμένετε; Να μη μείνει τίποτα;
Αποχή 80% ΤΩΡΑ

23 comments:

Anonymous said...

Που θα περπατήσω τα παιδιά μου, σε ποια Πάρνηθα, σε ποιο Ταύγετο, σε ποια Βάλια Κάλντα; Τι θα τους δείξω από το Φενεό, και από το Πάρνωνα, και πως να τα πείσω ότι εδώ στο καρβουνισμένο τόπο κάποτε ήταν δέντρα, ήτανε Λεύκες, και Έλατα, Σφεντάμια, και Κυπαρίσια; Και τι θα αγαπήσουν αυτά απο τουτο το τόπο, τις χλωριώμενες πισίνες του Grandotel "Η καμέμη Ελλάς" και το τεχνιτό χορτάρι των παραθεριστηκών παράδεισων? Αυτό που έγινε τούτο το καλοκαίρι δε το χωράει ο νους νοών ανθρώπου.

artois said...

Μανταλένα, πού ζεις;
80% - το λιγότερο - θα πάρουν μόνον τα δύο μεγάλα κόμματα.

Η αποχή, το λευκό και το άκυρο (με μικρές διαφοροποιήσεις ως προς την συμβολή τους στην διαμόρφωση των τελικών αποτελεσμάτων), δεν απειλούν την αυτοδυναμία που ο νόμος έχει φροντίσει να εξασφαλίζει στο πρώτο κόμμα. Επομένως δεν αποτελούν πολιτική πρόταση και δεν έχουν κανένα πρακτικό αποτέλεσμα.

Η σημαντική ενίσχυση των μικρών κομμάτων είναι αυτή που θα απειλήσει την επιδιωκόμενη αυτοδυναμία.


Aνώνυμε, αν έχεις παιδιά, ας είναι γερά και ας ελπίσουμε ότι μαζί με τα παιδιά όλου του κόσμου θα διορθώσουν τον κόσμο που τους ετοιμάσαμε.

Αν δεν έχεις, μην κάνεις. Αυτός ο κόσμος δεν είναι για παιδιά.

Anonymous said...

Αποχή; Δεν το βλέπω σαν λύση. Το σίγουρο είναι ότι δεν έχω ξαναδεί τέτοια καταστροφή. Νιώθω απαίσια. Δεν ξέρω παιδιά τι να σκεφτώ πλέον...

Χαμένο κορμί said...

Ρε δε πάμε καμια βόλτα λέω γω Σαββατιάτικα;;;

Η μανταλενιώ σας την έριξε τη σπόντα και την έκανε για τα mojito της...

Σχολιάστε σχολιάστε !!! (την έκανα λέμε)

Anonymous said...

Artois, παρόλο που η ενίσχυση του πλουραλισμού στη βουλή με ψήφο στα μικρά κόμματα είναι μια σεβαστή αντιπρόταση, επέτρεψέ μου να διαφωνήσω. Το άκυρο είναι μια πολύ σημαντική πολιτική πρόταση και imho είναι η μόνη λύση! Και δε μπορείς να τη βάζεις στο ίδιο καλάθι με το λευκό (μεγάλη μαλακία, πάει υπέρ της πλειοψηφίας και δε δηλώνει τίποτα απολύτως) και την αποχή (ωχαδερφισμός, απολιτίκ, κτλ.).

Η μανταλένα έχει δίκιο! Ρίχ΄τε ότι μαλακία γουστάρετε φέτος στις κάλπες, ζαμπόν, τυρί, αποκόμματα εφημερίδων, ζωγραφισμένα φάσκελα, αλλά ψήφο σε κανένα πούστη!

Με 80% άκυρα δεν τολμά καμιά κυβέρνηση που θέλει να την πάρουν σοβαρά να κυβερνήσει δημοκρατική (sic) χώρα!

Anonymous said...

Και μόλις συνειδητοποίησα ότι η hostess πρότεινε αποχή 80%. Όπως εξηγώ παραπάνω, νομίζω ότι 80% άκυρα θα δώσουν ένα πολύ ηχηρότερο μήνυμα.

Αλλά αμφότεροι αιθεροβατούμε, ξέρουμε πολύ καλά τι θα γίνει και σ΄αυτές τις εκλογές...

Anonymous said...

ψηφίσουμε ή όχι το προβλημα παραμένει!! Το πρόβλημα είμαστε εσείς , εμεις οι άλλοι... Αν εμείς δεν παλέψουμε για τη χώρα μας , ο καθένας χωριστα και εμείς δεν δούμε την 'καμπούρα μας' , τότε η κάθε κυβέρνηση ο όποιος άρχων.. θα παίζει σκάκι στην πλάτη μας.
Εμείς θα ΠΡΕΠΕΙ να σηκώσουμε ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ...έτσω και τελευταία στιγμή (και δεν εννοω το πριν τις εκλογές- αλλα το μετά το ολοκαύτωμα...)

Οι μονάδες κάνουν το σύνολο...οι μονάδες ψηφίζουν, οι μονάδες βαζουν φωτιές, οι μονάδες πετάνε τα σκουπιδια...καινε χωριά...σκοτώνουν ανθρώπους...Ομως οι μονάδες κάνουν και θαύματα, επιστήμονες, άνθρωποι καθημερινοί, ανθρωποι που είναι συνεπής, με φιλότιμο... Ας προάγουμε τον άνθρωπο που έχουμε μέσα μας και ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!!
και ας εχουμε επιτέλους μια καλή μέρα όλοι :)

(όμορφο κομμάτι..τη μουσική εννοώ keep on shooting!! :) )

rvagos said...

Στάσου ρε φίλε, όταν φταίει ο Μπούλης φταίμε όλοι? Γιατί μαυρίστετους και όχι μαυρίστε τον? τόσο τυχερός είναι τελικά ο τύπος , ΌΛΑ έτοιμα τα βρήκε!

artois said...

AsGoodAsItGets, τώρα που πρόσεξες ότι άλλο πρότεινε η Μανταλένα κι άλλο εσύ, μήπως να εξέταζες και την "λύση" των μικρών κομμάτων αφού δηλώνεις πως "αμφότεροι αιθεροβατείτε";

artois said...

rvagos , ναι, "όλα έτοιμα τα βρήκε" όσο τα είχε βρει και το πασόκ το '81.

... πενήντα χρόνια τώρα από καραμανλήδες και παπανδρέου τα βρίσκουμε έτοιμα.

kanataki said...

ρε κορίτσι,η αποχή διατηρεί το αποτέλεσμα ως έχει



υγ λες να γλυτώσω και το πρωινό ξύπνημα?

Anonymous said...

για μενα αυτο που γινεται ειναι πλεον επικινδυνο

καιγεται η χωρα και ο καραμανλης παει να μας το παιξει μπους και να μας τρομοκρατησει...

να μας πιασει αμερικανιακια, ο κωτσος...

ντροπη

ουστ αγριοφυλακες

Mantalena Parianos said...

Το ζήτημα δεν είναι ποιος θα βγει πλέον στις εκλογές.

Όποιος και να βγει "καμμένη γη" θα παραλάβει.
Τι αλλαγή θα μπορέσει να κάνει ο ΓΑΠ αν η γεωργική οικονομία έχει πάει 15 χρόνια πίσω; (εκτός αν περιμένετε να φάτε πορτοκάλι ή πατάτα ή λάδι από την Πελοπόνησο και τη Στερεά φέτος)

Τι χειρότερο να κάνει ο ΚΚ αν ξαναεκλεγεί;

Στην περίπτωση της Νέας Δεξιάς πάντως, της οποίας τις συνέπειες πληρώνουμε όλοι, δεν είν αι ζήτημα αρχηγού, αν θέτε τη γνώμη μου - όπως δεν είναι και του ΠαΣοκ.
Η Νέα Δεξιά θα είναι εσαεί σαθρή όσο έχει στελέχη ανίκανα, επικίνδυνα, που ψεύδονται και κάνουν υποχωρήσεις, σαν αυτά που βλέπουμε σήμερα να μεγαλουργούν με τα ομόλογα, τις ζαρντινιέρες, την παιδεία, τις πυρκαγιές ή το Sea Diamond)
ενώ το ΠαΣοκ, ακόμη κι αν ο ΓΑΠ είναι "λίγος" για πρωθυπουργός, όπως λέγεται (αλήθεια γιατί;), θα έχει εσαεί καλύτερα στελέχη - που ύστερα από 20 χρόνια, ε ρε πούστη μου, όσα σκατά κι αν έχουν κάνει, κάααατι καλύτερο σκαμπάζουν μου φαίνεται από κρίσεις.

Τα μικρά κόμματα είναι θλιβερά εκ προοιμίου (εξίσου με τα μεγάλα) επειδή θα είναι τα πρώτα που θα ενδώσουν στην πολιορκία των δυο μεγάλων προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας σε περίπτωση που ΚΑΝΕΤΕ το λάθος να ξαναψηφίσετε όπως ψηφίζετε τόσα χρόνια.

Όσο για μένα, ΔΕΝ ψηφίζω εδώ και αρκετά χρόνια, κι αυτό επειδή ΕΧΩ πολιτική θέση η οποία δεν αντιπροσωπεύεται από κανένα κοινοβουλευτικό κόμμα. Τώρα πλέον έχω και επιπλέον κίνητρο: άνθρωποι που ξέραμε χάθηκαν σε αυτές τις πυρκαγιές και όλη η Ελλάδα θρηνεί ανθρώπους και περιβάλλον.

Η φτωχοποίηση στο μέλλον για ακόμη περισσότερους Έλληνες που θα προκύψει μέσα από αυτή την καταστροφή, θα αποδείξει ακόμη μια φορά, πως η λύση (ή η αποκατάσταση ενός κάποιου είδους δικαιοσύνης έστω, μέσα από την καλύτερη διαχείριση του δημόσιου χρήματος) ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΕΛΘΕΙ "από πάνω".

Οι επιθυμίες των λαών από τις βουλές των κυβερνώντων απέχουν μίλια.

Mantalena Parianos said...

Τα επόμενα χρόνια, θα πληρώσουμε
αντιπλημμυρικά έργα, αποζημιώσεις, αυξήσεις στα προϊόντα, αποκατάσταση βλαβών σε ΔΕΗ, ΟΣΕ, χωριά καμένα, υποδομές γενικά...

εσέις κι εγώ. Εμείς όλοι. And guess what: ΠΑΛΙ δεν θα περισσεύουν για περισσότερα πυροσβεστικά, πυροσβέστες, υπόγεια καλώδια της ΔΕΗ, αιολική ενέργεια (αν και αυτή είναι μονόδρομος βάσει της ΕΕ) κ.ο.κ.

Θέλω να πω, ότι θα πληρώσουμε όλοι τις υλικές ζημιές που η ανικανότητα ορισμένων διόγκωσε στις φετινές πυρκαγιές.

ΥΓ.
Εγώ αν είχα βάλει φωτιά στο σπίτι μου, θα δικαζόμουν. Αν από δικό μου λάθος χάνονταν άνθρωποι σε διπλανές πολυκατοικίες, θα πήγαινα φυλακή.
Δεν θα πρεπε να έχουν ποινικές ευθύνες κάποιοι εδώ πέρα;


Ξέρω, ξέρω... οι οικοπεδοποίηση και οι νόμοι του ΠαΣοκ φταίνε. Σύμφωνοι. Μόνο που αν φταίνε, φταίνει ΚΑΙ αυτοί. Οι ΆΜΕΣΑ υπέυθυνοι όμως, που είναι; Θα πάει κανείς φυλακή; Θα πληρώσει κανείς άλλος εκτός από εσένα κι εμένα Mantalenoαναγνώστη;

Mantalena Parianos said...

Ήρθε sto mail μου...


ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
26 Αυγούστου 2007


ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ


Το χθεσινό διάγγελμα του πρωθυπουργού της χώρας αποτελεί εγγύηση πως θα ξαναζήσουμε πολλά ακόμα καλοκαίρια σαν το φετινό. Και προκειμένου η πραγματικότητα να σταματήσει να εξελίσσεται όπως μέχρι τώρα, ορισμένα πράγματα πρέπει να ειπωθούν τώρα πριν κοπάσει η οργή.

Ο πρωθυπουργός δεν πρωτοτυπεί. Όπως όλοι μας εξέφρασε οδύνη και οργή για την πύρινη καταστροφή και τα δεκάδες ανθρώπινα θύματά της. Πιστεύουμε όμως ότι πρώτα πρέπει να οργιστεί με τον εαυτό του και την κυβέρνησή του:


Γιατί ύστερα από 3,5 χρόνια «επανίδρυσης του κράτους», δεν υπήρχε πουθενά ένα σχέδιο απεγκλωβισμού πολιτών σε κίνδυνο, με αποτέλεσμα να έχουμε νεκρούς σε 4 διαφορετικούς νομούς.
Γιατί αυτό που φανερώθηκε τις τελευταίες μέρες είναι η κατάρρευση κάθε έννοιας πολιτικής προστασίας και η ανικανότητα του κράτους να εκτιμήσει τον κίνδυνο και να σώσει τις ζωές δεκάδων πολιτών.


Γιατί κεντρική θέση στις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες ζητά πρόωρες εκλογές, κατέχει η αναθεώρηση των άρθρων συνταγματικής προστασίας της δασικής γης, αναθεώρηση που δικαιώνει τις προηγούμενες γενιές εμπρηστών και καταπατητών.
Το ίδιο ισχύει και για την διαρκή παραβίαση της συνταγματικής υποχρέωσης για κατάρτιση δασολογίου καθώς και για το πλήθος προσπαθειών και τροπολογιών αποχαρακτηρισμού δασικών εκτάσεων. Του υπενθυμίζουμε πως το καλοκαίρι με τις χειρότερες πυρκαγιές μέχρι τώρα ήταν εκείνο του 2000 όταν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είχαν συμφωνήσει στην αναθεώρηση των ίδιων άρθρων.


Γιατί διαχειρίστηκε τις πυρκαγιές επικοινωνιακά και όχι ουσιαστικά, «σεμνά και ταπεινά», αδιαφορώντας για την πρόληψη και εξαγγέλλοντας πρόωρες εκλογές και μάλιστα ακριβώς την ημέρα που θα κάλυπτε τον απόηχο από την φωτιά στην Πεντέλη. Αναρωτιόμαστε αν είχε την εκτίμηση πως ένας υπηρεσιακός Υπουργός Εσωτερικών θα διαχειριζόταν καλύτερα την τελευταία φάση της ετήσιας «περιόδου των πυρκαγιών» και αν συνεκτίμησε την προστασία ανθρώπινων ζωών και του περιβάλλοντος πριν βάλει την χώρα και τον κρατικό μηχανισμό σε προεκλογικούς ρυθμούς για το στενό κομματικό του συμφέρον.


Τέλος, πιστεύουμε πως ο πρωθυπουργός πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τους πολίτες της χώρας γιατί με το διάγγελμά του υποτίμησε τη νοημοσύνη τους. Η προσπάθεια, σε συνεννόηση προφανώς με τους επικοινωνιολόγους του, να εμφανίσει την κυβέρνηση ως θύμα «σκοτεινών σχεδίων» και όχι ως φορέα ευθυνών, θυμίζει έντονα το προηγούμενο των τηλεφωνικών υποκλοπών: Θυμίζουμε πως η κυβέρνηση είχε και τότε εμφανιστεί ως θύμα για να πρωταγωνιστήσει στη συνέχεια στην συγκάλυψη των υπεύθυνων.


Επειδή πολλά από τα παραπάνω αντιστοιχούν και σε πολιτικές από την πλευρά της σημερινής αντιπολίτευσης, αυτό που χρειάζεται η χώρα τώρα είναι ένας ευρύτατος διάλογος και συνεννόηση για άμεσες και ριζικές αλλαγές πολιτικής ώστε να μην ξαναζήσουμε την τραγωδία αυτών των ημερών και να εξασφαλίσουμε την προστασία του φυσικού πλούτου της χώρας μας εμποδίζοντας τα όποια οικονομικά συμφέροντα θα θελήσουν να επωφεληθούν από αυτή την τραγωδία.

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

Να ζητήσει συγγνώμη και να φύγει όσο προλαβαίνει, γιατί θα τον φύγουμε. Και αυτός και οι προκατοχοί του ήσαν από ανίκανοι έως προδότες. Έχουμε κάτι να γράψουμε σε 15 μέρες και αυτή τη φορά δεν είναι σε μπλογκ. ΑΛΗΤΕΣ ...

(Καλώς σε ξαναβρίσκω Μανταλένα)

Bonnie said...

ΜΑΥΡΟ σους γελοίους τους τύπους, στα άθλια υποκείμενα. Όχι μόνο αποχή, και ξύλο όποιος μπορεί βουρ! ΝΤΟΥ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ!

artois said...

[ακόμη κι αν ο ΓΑΠ είναι "λίγος" για πρωθυπουργός, όπως λέγεται (αλήθεια γιατί;), θα έχει εσαεί καλύτερα στελέχη - που ύστερα από 20 χρόνια, ε ρε πούστη μου, όσα σκατά κι αν έχουν κάνει, κάααατι καλύτερο σκαμπάζουν μου φαίνεται από κρίσεις.]

Μα ο ίδιος ο ΓΑΠ μιλάει για τα νέα άξια στελέχη του κινήματος που δεν έχουν κυβερνητική εμπειρία 20 ετών.

(αναρωτιέμαι γιατί όσοι στηρίζουν το πασόκ, δεν το στηρίζουν στα ίσα και προτιμούν να το προτείνουν ως σκατό που βρωμάει λιγότερο από τη νέα δημοκρατία)

Mantalena Parianos said...

Artoισ , δες τρο τελευταίο ποστάκι μου

υπάρχουν νέα στοιχεία...

artois said...

To είδα, αλλά είναι άσχετο με το παρόν θέμα και δεν απαντάει στο σχόλιο που έκανα. Στο υπενθυμίζω:

[ακόμη κι αν ο ΓΑΠ είναι "λίγος" για πρωθυπουργός, όπως λέγεται (αλήθεια γιατί;), θα έχει εσαεί καλύτερα στελέχη - που ύστερα από 20 χρόνια, ε ρε πούστη μου, όσα σκατά κι αν έχουν κάνει, κάααατι καλύτερο σκαμπάζουν μου φαίνεται από κρίσεις.]

Μα ο ίδιος ο ΓΑΠ μιλάει για τα νέα άξια στελέχη του κινήματος που δεν έχουν κυβερνητική εμπειρία 20 ετών.

(αναρωτιέμαι γιατί όσοι στηρίζουν το πασόκ, δεν το στηρίζουν στα ίσα και προτιμούν να το προτείνουν ως σκατό που βρωμάει λιγότερο από τη νέα δημοκρατία)


Δεν χρειάζεται να απαντήσεις. Η σιωπή, πολλές φορές, είναι περισσότερο εύγλωττη.

Μπονζούρ μαντάμ

Mantalena Parianos said...

ARTOIS
Κόψε κάτι ρε συ.

Σε τι με εγκαλείς στο φινάλε; Το ότι προτιμώ το πασόκ (αυτό έγραψα εξάλλου) σε σχέση με τη Νέα Δεξιά, δεν σημαίνει και ότι το "στηρίζω" όπως λες.

Άσε που δεν ψηφίζω!

artois said...

Mα δεν σε "εγκαλώ". Απλώς ερωτώ πώς γίνεται ο μεν ΓΑΠ να στηρίζει την ανανέωση του κινήματος στα νέα στελέχη κι εσύ να επιχειρηματολογείς με το αντίθετο.

Mantalena Parianos said...

ARTOYA >>
"ο ΓΑΠ στηρίζει την ανανέωση του κινήματος στα νέα στελέχη"

Ουπς! Και που να το ξέρω ; Πασόκ είμαι;

Βγάλε συμπέρασμα πόσο το "στηρίζω" λοιπόν.