Aug 29, 2007

Μια εξήγηση της "ασύμμετρης απειλής"



Μοιάζει εμπεριστατωμένη και είναι από το DefenceNet.

Θα θελα τη γνώμη σας...

12 comments:

guerrero7,62 said...

hio που εχω δεχθει διαφωτιστικα σεμιναρια περι ασυμετρων απειλων και πολεμου σου λεω οτι αν και δεν ξερω το παρασκηνιο,ενας τροπος συγκαλλημενης ασυμετρης επιθεση ειναι και η προκληση τεραστιων φυσικων καταστροφων.
Αν δεν θελουμε να τα απορριψουμε ολα σαν κυβερνητικη προπαγανδα και γινουμε λιγο συνομωσιολογοι οριστε ορισμενα facts
-Φωτιες μπηκαν σε πολλα και ταυτοχρονα σημεια
-Τυχαιος εμπρησμος δεν θα προκαλουσε εκτεταμενα μετωπα
-Στις περισσοτερες περιοχες που καηκαν ειναι εξαιρετικα δυσκολο εως αδυνατο να χτισεις σπιτι-επαυλη-καζινο λογω της εδαφικης μορφολογιας
-Φωτιες εκδηλωθηκαν τις ημερες και ωρες οπου οι κλιματολογικες συνθηκες ευνοουσαν δλδ δυνατος αερας με καταλληλη κατευθυνση,ψηλες θερμοκρασιες κτλ.
-Δεν ειχαμε φωτιες στη βορεια ελλαδα που ειναι πιο πρασινη....γιατι απλουστατα υπηρχε προβλεψη για βροχες(οπως και επεσαν)
-Ολιγομελης τμημα ειδικων επιχειρησεων με πολιτικη περιβολη μπορει με απλους εμπρηστικους μηχανισμους να προκαλεσει τεραστια καταστροφη
Αρα ειναι εφικτο και δεν απεχει πολυ απο την πραγματικοτητα να ειναι σχεδιο ασυμμετρου πολεμου.
Ειναι εθνικοι ή οικονομικοι οι λογοι;
Τα συνορα ειναι ασαφη πλεον.Ο πολεμος στο ιρακ τρανο παραδειγμα.Ο στρατος εκανε the dirty job και πλεον ιδιωτικοι στρατοι φυλανε τα συμφεροντα των πολυεθνικων,χωρια τα τεραστια συμφεροντας της χαλιμπαρτον απο την αναληψη της ΔΜ των αμερικανικων στρατευματων και ανοικοδομηση του ιρακ.

Γατος_με_απαλες_πατουσες said...

Ως Συνομώτης και παρατηρητής της γραμμής ΣΥΡΙΖΑ , ΠΑΘΟΚ και ΜΜΕ δεν έχω τίποτε άλλο να πω, οι Πυλώνες φταίνε :-)

http://theamapati.wordpress.com

Anonymous said...

εχω την πληροφορία ότι και οι χθεσινοί σεισμοί ήταν από τρομοκράτες...
ρε ουστ φασιστες

guerrero7,62 said...

αλητη κομμουνι αναρχικε προδοτη θα δεις ρε αληταμπουρα θα το πω του μπαμπα μου του βυρωνα να σε δειρει,τσογλανε

Mantalena Parianos said...

GUERRERO 762 >>
Απίστευτα μου ακούγονται όλα αυτά. Και όσο πιο απίστευτα, τόσο και πιο τρομακτικά.


ΓΑΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΛΕΣ ΠΑΤΟΥΣΕΣ >>
Απορώ πώς μπορείς και κάνεις χιούμορ...


ΑΝΩΝΥΜΕ >>
Έκανε χτες σεισμό; Έκανα σεξ και δεν το κατάλαβα.

guerrero7,62 said...

mantalena μονη σου εκανες sex?

AsGoodAsItGets said...

Έχεις κρατήσει screenshot; Γιατί το λινκ δεν παίζει πλέον (για την ακρίβεια όλο το site δεν παίζει!)...

Mantalena Parianos said...

GKERERO 762 >>
Σαχλαμάρες!


ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ >>
Ορίστε κύριε μου. Τις ανέβασα τις φωτό.
Eμένα πάντως μια χαρούλα [αλεξίου] μου το δείχνει το site.

:)

The Motorcycle boy said...

Μόνο σαν ένδειξη χιούμορ μπορώ να δω αυτές τις οθονιές που δημοσιεύτηκαν σε ένα καθαρά στρατόκαυλο "έντυπο". Βλακώδεις θεωρίες συνωμοσίας (για όλα φταίνε τα ξένα κέντρα) και λογική του τύπου -"εκεί χρησιμοποιήθηκε αυτό από τους τάδε, άρα κι εδώ που βρέθηκε αυτό φταίνε πάλι οι τάδε". Σε αυτό το πλαίσιο και επειδή βρέθηκαν και στουπιά με βενζίνη, δικαιούμαι να υποθέσω πως για τις φωτιές φταίει ο IRA και οι Μαύροι Πάνθηρες. Κι αυτοί, με στουπιά καίγανε στρατιωτικές εγκαταστάσεις.
Επίσης, οι εξυπνάδες του στυλ "άκουσα σημαίνον στέλεχος να λέει το τάδε" μοιάζουν με άρθρα του ciao -"διάσημος τραγουδιστής είπε πως έπιασε τη γυναίκα του να πηδιέται με τον κηπουρό". Στοιχεία υπάρχουν; Γιατί αυτά που γράφει εκεί είναι υποθέσεις.
Άσε που η "ασύμμετρη απειλή" η οποία αναφέρει η κυβέρνηση δεν έχει να κάνει με ξένα κέντρα αλλά με "αντικρατιστές" για μια ακόμα φορά.

Αυτές οι απόψεις ήρθαν σε πολλούς από εμάς με μέιλ -σαν λινκς στο μπλογκ κάποιου Δόκτωρα Σαρίδη και είναι πραγματικά κατάπτυστες. Όλοι ξέρουμε τι φταίει για τις φωτιές -ας μην τα ρίξουμε σε ξένα κέντρα επειδή μας γοητεύουν οι συνωμοσίες.

Α ναι, υπάρχει και κάτι "σωστό" στο άρθρο. Δυο φορές επι ΝΔ σε προεκλογική περίοδο μπήκαν μεγάλες φωτιές. Αυτό, γιατί θα πρέπει να σημαίνει πως ξένα κέντρα δεν θέλουν τη ΝΔ; Τώρα συνεργάστηκε με τη Ρωσσία -τότε τι είχε κάνει; Από πότε θα βγει η ΝΔ πολέμιος του ξένου ιμπεριαλισμού; Και από πότε είναι κακή η συνεργασία με ένα από τα μέλη της G8 για τους υπόλοιπους 7; Αν καίγονται τα δάση επί ΝΔ και μάλιστα την προεκλογική περίοδο σημαίνει πως η ΝΔ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΟΦΕΛΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΙΝΕ. Τόσο απλά.

Anonymous said...

Όσο παρατραβηγμένη μπορεί να είναι αυτή η άποψη άλλο τόσο και περισσότερο είναι και οι άλλες που κυκλοφορούν. Να διαλέξουμε τη λιγότερο ... τι? τρελλή? απ' τα μαλλιά πιασμένη? επικίνδυνη? ανησυχητική?

Στου τρελλού το περιβόλι, γάτοι σκύλοι μπήκαν όλοι
(άρτι παρασκευασθείσα σοφία περί ασύμμετρης ισοδυναμίας)

Φιλιά
Katt

Mantalena Parianos said...

ΜΟΤΟΣΑΚΟΠΑΙΔΟ >>
"για όλα φταίνε τα ξένα κέντρα"

φυσικά. Εγώ σε ένα που πήγα χτες, έπαιζε ελληνικά μετά τις 12 και φύγαμε από το παράθυρο του μπάνιου με τις εισπράξεις από το ταμείο.

8)


Σοβαρά τώρα, στην πάντα ψύχραιμη η τοποθέτησή σου, θα συμφωνήσω ότι η ΝΔ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΟΦΕΛΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΙΝΕ τα δάση.
Period.


ΚΑΤΤ >>
Σε πληροφορώ ότι η απειλή είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΥΜΜΕΤΡΙΚΗ. Σε λίγο θα τη στείλουμε και στους Ολυμπιακούς να αγωνιστεί στο δίζυγο.

Εδώ ο κόσμος καίγεται και η ΝΔ χτενίζεται με την τσουγκράνα της ασύμετρης απειλής, το κερατιλίκι μου μέσα.

Χαμένο κορμί said...

Δε με λέ ρε μανταλένα? ΟΛΗ μέρα έκανες σέξ;;;

;P

Εγώ περισσότερο πιστεύω αυτά περι των επενδύσεων...

Όπως πάντα η αλήθεια είναι κάπου μεταξύ ΟΛΩΝ αυτών... και δε θα τη μάθουμε γιατι... η αλήθεια είναι προνόμιο και σαν προνόμιο, το έχουν λίγοι.