Dec 8, 2008

Ζούμε στα Εξάρχεια - δεν είμαστε άβατο

Ποιος θα φανταζόταν ότι τα κανάλια που μετέδωσαν live ως και τον απόπλου του Στόλου για τα Ίμια, θα υιοθετούσαν, χάριν της "κοινωνικής ειρήνης", μια μάταιη, όπως μπορούμε να κρίνουμε εκ του αποτελέσματος, τακτική αυτολογοκρισίας;

Οι κάτοικοι εκτόξευαν λεμόνια

=Χ= Να μας εξηγήσουν γιατί η "ιδιαιτερότητα" των Εξαρχείων μεταφέρθηκε στην Πάτρα, στο Αγρίνιο, στα Γιάννινα, στην Μυτιλήνη, στην Κομοτηνή, στον Βόλο και τη Λάρισα.

=Χ= Να μας εξηγήσουν πώς και οι συνήθεις "νεαροί αντεξουσιαστές" δεν ήταν τούτη τη φορά μόνο νεαροί ούτε μόνο αντεξουσιαστές, αλλά όμως ήταν απολύτως αποφασισμένοι να μην αφήσουν τα πεζοδρόμια, παρά τη μεγαλύτερη χημική επίθεση που δέχθηκε ποτέ η πόλη.

=Χ= Να μας εξηγήσουν γιατί, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, οι κάτοικοι της ρημαγμένης λεωφόρου Αλεξάνδρας εκτόξευαν από τα μπαλκόνια τους στους αστυνομικούς κατάρες και λεμόνια.

Τα Εξάρχεια είναι παντού - Όλο το κείμενο εδώ


.

2 comments:

Anonymous said...

Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνα ανίκανοι, υποκριτές, ψεύτες. Συγκαλύπτουν σκάνδαλα και χτίζουν ένα αστυνομικοδικαστικόχουντικό παρακράτος το οποίο θα τους επιτρέψει να κερδίσουν χρόνο για να συνεχίσουν να λεηλατούν τη δημόσια περιουσία.
Είναι ασέβεια στη μνήμη του νεκρού παιδιού ν ακούμε τον υπουργό του βασικού μετόχου, ο οποίος επιχειρεί να στρογγυλέψει την δολοφονία μιλώντας για τη βαλιστική εξέταση και κουραφέξαλα. Αυτή τη κυβέρνηση των επικίνδυνα ανικάνων κάλυπτε ως χθες και ο πολύς Λάκης Λαζόπουλος που εμφανίστηκε λάβρος, δρυός πεσούσης. Και κάτι ακόμη. Οι υπουργοί της κυβέρνησης Καραμανλή επέτυχαν ν αλλάξουν στο λεξικό της Νεοελληνικής Γλώσσας, την έννοια της παραίτησης. Παραιτούνται δίχως τελικά να παραιτηθούν. Κι αυτό γιατί ο πρωθυπουργός δεν κάνει δεκτές τις παραιτήσεις τους. Μιλάμε λοιπόν για δικτατορία ανικάνων οι οποίοι αρνούνται να παραιτηθούν. Εχουμε μια νέα χούντα η οποία οπλίζει τα χέρια του κάθε αποτυχημένου και ψυχάκια που βρίσκει καταφύγιο στην Ελληνική Αστυνομία, μέσα απο το διαχρονικό και κατάπτυστο ρουσφέτι.
Την ίδια ώρα που η ανικανότητά τους δολοφονεί ένα παιδί, οι ίδιοι λεηλατούν το υστέρημά μας δίνοντας 28δις στις Τράπεζες. Ληστεία, μετά δολοφονίας. Αυτή είναι η ετυμηγορία των Ελλήνων Πολιτών.

Anonymous said...

Είμαστε μια παρέα δικηγόρων, εκπαιδευτικών, δημοσιογράφων και άλλων κατοίκων της περιοχής. Η παρουσία των ΜΑΤ στη γειτονιά μας και τα χημικά έχουν καταστήσει αβίωτη τη ζωή μας. Πρόκειται τις επόμενες μέρες να υποβάλλουμε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου. Έχουμε βιντεοσκοπήσει και συγκεκριμένα περιστατικά από τη συμπεριφορά τους, όπως βρισιές σε περίοικους, απειλές σε κατοίκους που διαμαρτύρονταν, επίδειξη των γενητικών τους οργάνων σε κορίτσια κλπ. Υπάρχει και μια Επιτροπή Κατοίκων εδώ; Γιατί έχει εξαφανιστεί; Ας πάρει μια πρωτοβουλία να βρεθούμε όλοι μαζί. Εμείς πάντως, γύρω στα είκοσι άτομα, είμαστε αποφασισμένοι όταν εμφανίζονται ΜΑΤ στη γειτονιά να απαιτούμαι την απομάκρυνσή τους. Θα μας συλλάβουν; Θα τολμήσουν να συλλάβουν τους κατοίκους της συνοικίας που δεν ανέχονται άλλο να πνίγονται από τα δηλητήρια που εκτοξεύουν; Που φοβόμαστε να βγουν τα παιδιά μας έξω απ’ το διαμέρισμα, γιατί κάποιος άλλος φονιάς, κάποιο άλλο καθήκι πρώην προστάτης της νύχτας και τώρα “ειδικός φρουρός”, μπορεί να πυροβολήσει; Αν δεν καταλαβαίνουν από λόγια, θα καταλάβουν όταν μας δουν στις ταράτσες και στα μπαλκόνια. Έλεος πια με τους αλήτες! Τα Εξάρχεια ανήκουν σε μας που ζούμε εδώ κι όχι στην αλητεία που ζει σε βάρος της κοινωνίας. Να είναι σίγουροι πως δεν θα καλοπεράσουν από δω και πέρα…