Apr 27, 2009

5ο ΑΝΤΙΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ


2, 8 & 9 Μάη 2009

για τη μείωση της βλάβης από τις εξαρτήσεις

για το δικαίωμα στην ελευθεροχρησία και την αυτοκαλλιέργεια

για την απεξάρτηση από την εγκληματικότητα και το παράνομο εμπόριο


Απαγορεύστε τις απαγορεύσεις και απεξαρτηθείτε από την παρανομία και την εγκληματικότητα... για πιο δίκαιη, ανθρώπινη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των εξαρτήσεων.

Γιατί ο πόλεμος κατά των «ναρκωτικών» μας έχει κοστίσει ήδη πολύ ακριβά με περισσότερους θανάτους, περισσότερους νέους χρήστες και περισσότερους φυλακισμένους.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !!!

Η εξάρτηση από ουσίες είναι ζήτημα Δημόσιας Υγείας και όχι Δημόσιας Τάξης.

click
.

2 comments:

Ελεύθερος Σκοπευτής said...

Σαββάτο 2 Μαΐου 2009

Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για δίκαιες και αποτελεσματικές πολιτικές περί «ναρκωτικών» και για την απελευθέρωση της κάνναβης

18.00 > Συγκέντρωση Πλατεία ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

20.00 – 22.00 > STREET PARADE (Κλαυθμώνος- Θησείο)… φέρτε μάσκες, σφυρίχτρες, και ότι άλλο χρειάζεται μια πολύχρωμη πορεία...
DJs on the road: Espeekay, FUNXION, A@H2O, Urban Danja, Kernelcoremode

22.00 > Θησείο, συναυλία με τους ΡΟΔΕΣ, ONE DROP>>, dj sets ANNA MYSTIC, SISSY STARDUST & CRYSTAL ZERO



Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντ. Τρίτσης»

(Είσοδος από Λεωφόρο Δημοκρατίας, Ίλιον, λεωφορεία Α10, Β10, 714 από Βάθης, Στ. Αττική)


Από τις 18.00 >
Ενημέρωση
Δρώμενα (performance, ζογκλέρ, stand up comedy)
Προβολές (video projections, slide shows, ντοκιμαντέρ)

Εικαστική έκθεση "ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ!", από την ομάδα ΑΜΕΣΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Εικαστική έκθεση με θέμα το ΓΥΜΝΟ από την εικαστική ομάδα του ASH IN ART

Εργαστήριο (21.00) Ζωγραφική, Κολάζ και Κατασκευές από την εικαστική ομάδα του ASH IN ART, και έκθεση των δημιουργιών στο χώρο
στις 21.30 συνάντηση ενδιαφερόμενων για το εργαστήρι κρουστών του Σαββάτου

Μουσική

line up
19.30 - 20.15 PLUS DOTS
20.30 – 21.15 ΑΕΡΑ ΠΑΤΕΡΑ
21.15 – 22.30 MC YINKA & URBANIX
22.45 – 00.00 ZEN GARDEN
00.15 – 01.30 PALYRRIA
01.45 – 03.00 PROFESSOR SKANK
03.00 – 04.00 VLASTUR MEGACORP
04.00 – 05.30 BIOMASS

CHILL OUT AREA/ CHAI SHOP
20.00 - 22.00> Συζήτηση με ΚΛ. ΓΡΙΒΑ, ΓΡ. ΨΑΡΙΑΝΟ* αναμένεται επιβεβαίωση
22.00 - 00.00> Ντοκιμαντέρ (MAGIC WEED, ΤΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΑ)
00.00 - 05.30 > psy dub- spaced out music



Σάββατο 9 Μαΐου 2009

Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντ. Τρίτσης»

(Είσοδος από Λεωφόρο Δημοκρατίας, Ίλιον, λεωφορεία Α10, Β10, 714 από Βάθης, Στ. Αττική)

Από τις 18.00 >
Ενημέρωση
Δρώμενα (performance, ζογκλέρ, stand up comedy)
Προβολές (video projections, slide shows, ντοκιμαντέρ)

Εικαστική έκθεση "ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ!", από την ομάδα ΑΜΕΣΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Εικαστική έκθεση με θέμα το ΓΥΜΝΟ από την εικαστική ομάδα του ASH IN ART

Εργαστήριο (19.00) ΚΡΟΥΣΤΩΝ από την ομάδα κρουστών του ASH IN ART, σύνθεση και εκτέλεση

Μουσική

line up
19.30 – 20.30 ΣΚΑΓΙΑ
20.45 – 21.45 FUNDRACAR
22.00 – 23.15 SKARIBAS
23.30 – 00.45 ΚΑΚΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ
01.00 – 02.30 VIBRONICS [UK]
02.45 – 04.00 ATIKO MINUS
04.15 – 05.30 DIRECT CONNECTION

CHILL OUT AREA/ CHAI SHOP
20.00 - 22.00> Συζήτηση με Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟ, Π. ΚΑΝΕΛΛΑΚΗ * αναμένεται επιβεβαίωση
22.00 - 00.00> ντοκιμαντέρ (GRASS, HASCHISCH)
00.00 - 05.30 > psy dub- spaced out music


και τις 2 ημέρες

VIDEO PROJECTIONS: VOID NETWORK ART LABORATORY, GLOBAL EYE, KINOMATIK


Το Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Μάη στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Α. Τρίτσης» (Ίλιον, Αγ. Ανάργυροι), το οποίο δυστυχώς έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του από την Πολιτεία και συντηρείται από τις μοναχικές προσπάθειες φορέων που δραστηριοποιούνται σε αυτό, όπως η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία.

Σε αυτό το πλαίσιο επιχειρούμε αυτή τη συμβολική επανάκτηση ενός δημόσιου χώρου στηρίζοντας τις προσπάθειες εγια τη σωτηρία του Πάρκου, την ελεύθερη πρόσβαση σε αυτό και την ανάδειξή του σε υπερτοπικό πόλο πρασίνου και αναψυχής με σεβασμό στον Δημόσιο, κοινωνικό και οικολογικό του χαρακτήρα.

Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στους περιβαλλοντικούς όρους λειτουργίας του Πάρκου, προσπαθώντας να μειώσουμε το οικολογικό αποτύπωμα του φεστιβάλ. Διεκδικούμε την επανάχρηση του Δημόσιου Πάρκου αλλά ταυτόχρονα προσπαθούμε να περιορίσουμε την όχληση δίνοντας έμφαση στον περιορισμό των υποδομών, του χώρου που θα χρησιμοποιηθεί και, του όγκου των εγκαταστάσεων, στην κατεύθυνση και την ένταση του ήχου, στην καθαριότητα του χώρου. Επίσης δεν θα λειτουργήσει market με φαγητά.

Καλούμε τον κόσμο που θα συμμετέχει στο Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ, να σεβαστεί το Πάρκο που θα μας φιλοξενήσει, συμβάλλοντας υπεύθυνα στην καθαριότητα και την περιφρούρηση του χώρου.
Βοηθήστε να δημιουργήσουμε ένα οργανικό και αυτο-διαχειριζόμενο φεστιβάλ που θα ελαχιστοποιήσει τις επιπτώσεις στον περιβάλλοντα χώρο που είναι το σπίτι χιλιάδων πουλιών και όχι χιλιάδων κουτιών μπύρας.
Για αυτό το λόγο κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα ανταλλάσσονται 10 άδεια κουτάκια μπύρας με 1 γεμάτα στο bar, αλλά και την Κυριακή 10 Μάη θα πραγματοποιηθεί εθελοντικός καθαρισμός του Πάρκου, σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία.
Επίσης ζητάμε και τις δύο ημέρες του φεστιβάλ, την προσωπικά υπεύθυνη συνεισφορά όλων για τη στελέχωση εθελοντικών συνεργείων καθαρισμού και την αυτο-διαχείριση των προσωπικών απορριμμάτων.


Αυτό το φεστιβάλ γίνεται από όλους εμάς για όλους εμάς και μόνο με την συνειδητή συμμετοχή όλων.

Είναι μια ανοιχτή δημόσια γιορτή για την ελευθερία της έκφρασης και της επιλογής, τον αυτό-καθορισμό, την προσωπική και κοινωνική αυτονομία… Δεν υπάρχει κανένας διαχωρισμός ανάμεσα στους διοργανωτές, τους καλλιτέχνες και όλους τους παρευρισκόμενους, δεν υπάρχει αντίτιμο ή κερδοσκοπικά οφέλη…

Η αυτοργάνωση, η εθελούσια υπεύθυνη συμμετοχή, η απελευθέρωση του Δημόσιου Χώρου και η αντι-εμπορευματική λογική διαπνέουν την λειτουργία του Αντιαπαγορευτικού Φεστιβάλ.

Αυτό το φεστιβάλ τάσσεται ενάντια σε κάθε ναρκο-κουλτούρα, ενάντια στο εμπόριο ναρκωτικών, ενάντια στην ηρωίνη, την κοκαΐνη, την ύπνωση, την πολυτοξικότητα, την αλόγιστη, εγωπαθή και υπερβολική χρήση «ουσιών»…

Είναι ενάντια σε κάθε κουλτούρα νάρκωσης, αποβλάκωσης, φρικαρίσματος, στρουθοκαμηλισμού… Η Ελευθερία, ο Έρωτας, η Φιλία, η μουσική, τα ταξίδια, οι γιορτές, το βίωμα της συλλογικής χαράς, το όνειρο, η δημιουργικότητα, το άνοιγμα της συνείδησης δεν μπορούν να παραδοθούν ούτε στους δεσμοφύλακες, ούτε στους ψυχίατρους, ούτε στα χέρια της αστυνομίας, ούτε στα χέρια των πρεζέμπορων…

Είναι χρέος όλων μας η συνάντηση αυτή να είναι ένα μάθημα από όλους εμάς για όλους εμάς, μια εμπειρία που μας κάνει καλύτερους, μια συνάντηση ενδυνάμωσης και συνειδητοποίησης

Αυτό το φεστιβάλ γίνεται ενάντια σε όλες τις απαγορεύσεις και ενάντια σε όλους τους εθισμούς.


Supported by>

Ηλιόσποροι, Κενό Δίκτυο, Φίλοι του Ανθρώπου, Οικολόγοι Πράσινοι, Ελευθεριακός Σύνδεσμος Απεξάρτησης, Νέοι Πράσινοι, Άμεση Καλλιτεχνική Παρέμβαση, ASH IN ART, Greek Cannabis Society, Rastavibe, 1 STEP FORWARD, Natural High Family, SUB & DUB

www.iliosporoi.net , www.myspace.com/iliosporoi
www.voidnetwork.blogspot.com
www.elefsyna.org
www.ecogreens.gr , www.neoiprasinoi.blogspot.com

http://ashinartfriends.blogspot.com



ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΞΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙ «ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ»

Η χρήση ουσιών και η εξάρτηση από αυτές δεν αντιμετωπίζεται με καταστολή. Ενώ οι αντιλήψεις της κοινωνίας σταδιακά αλλάζουν καθώς ο χρήστης ουσιών δεν είναι πλέον το περιθωριακό άτομο που θεωρείτο πριν από 30 χρόνια και η ανοχή βρίσκει έδαφος στη νοοτροπία του μέσου πολίτη, οι πολιτικές παραμένουν αναχρονιστικές και δογματικές αφού εξακολουθούν να θεωρούν παραβάτες ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού. Η πολύχρονη εμμονή στην απαγορευτική προσέγγιση και την ποινική αντιμετώπιση ενός φαινομένου, που είναι πλέον ευρύτατα διαδεδομένο σε όλα τα στρώματα της κοινωνίας και σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου, έχει φέρει μάλλον τα αντίθετα αποτελέσματα.

Το μοντέλο της ποτοαπαγόρευσης που εφαρμόσθηκε στην Αμερική τον προηγούμενο αιώνα, χάρη στο οποίο άνθησαν η Μαφία, το παράνομο εμπόριο και στη συνέχεια το μονοπώλιο της βιομηχανίας του αλκοόλ, φαίνεται να αναπαράγεται μέσα από τον λεγόμενο «πόλεμο κατά των ναρκωτικών», ένα ακόμα υπερατλαντικό δόγμα μηδενικής ανοχής που τα τελευταία 30 χρόνια γέννησε τα ΚΑΡΤΕΛ και οδήγησε σε γιγάντωση του παράνομου εμπορίου, σε αύξηση της κατανάλωσης τοξικών ουσιών, σε κατασπατάληση υπέρογκων κονδυλίων για την αστυνόμευση και την ποινική αντιμετώπιση των χρηστών, αλλά και σε περισσότερα θύματα, νέους χρήστες και αυξημένη εγκληματικότητα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ, στην παράνομη βιομηχανία «ναρκωτικών» διακινούνται τετρακόσια δισ. ευρώ το χρόνο ή δώδεκα χιλιάδες ευρώ το δευτερόλεπτο! Και το κόστος του πολέμου «εναντίον» τους είναι δεκαπέντε δισ. το χρόνο ή σαράντα εκατομμύρια ευρώ την ημέρα! Ένα κολοσσιαίο κεφάλαιο, το οποίο κάνει τη διαφθορά της Πολιτείας το πιο σίγουρο εργαλείο για την συντήρηση και επέκτασή του.

Τις τελευταίες δύο δεκαετίες και παρά το κυρίαρχο απαγορευτικό- κατασταλτικό μοντέλο, αρκετές χώρες της Ευρώπης άφησαν στην άκρη αυτή τη προσέγγιση και προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν το ζήτημα των «ναρκωτικών» μέσα από μια ριζοσπαστική αναθεώρηση των πολιτικών και της νομοθεσίας τους. Χώρες όπως το Λουξεμβούργο, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Αγγλία, το Βέλγιο και η Ελβετία ακολούθησαν το πείραμα της Ολλανδίας και προώθησαν μια αντι-απαγορευτική προσέγγιση που δίνει έμφαση στην πρόληψη και στον έλεγχο των επιπτώσεων στον άνθρωπο, τη κοινωνία και την οικονομία.

Η χρήση ουσιών σε αυτές τις χώρες αντιμετωπίζεται με βάση την αρχή της μείωσης της βλάβης εστιάζοντας, στην αποποινικοποίηση του χρήστη και την απεξάρτησή του από τα παράνομα κυκλώματα εμπορίου, στο διαχωρισμό των ουσιών σε μη-τοξικές («μαλακά ναρκωτικά») και τοξικές («σκληρά ναρκωτικά») ανάλογα με την επικινδυνότητά τους, στη νομιμοποίηση της χρήσης, κατοχής και καλλιέργειας μικροποσοτήτων κάνναβης, την ελεγχόμενη κλινικά χορήγηση ηρωίνης, υποκατάστατων και καθαρών συνέργων για συντήρηση των εξαρτημένων ατόμων και σταδιακή απεξάρτησή τους, αλλά και την κλινική χορήγηση κάνναβης για θεραπευτικούς σκοπούς.

Τα αποτελέσματα είναι γνωστά από τις επίσημες ανακοινώσεις των χωρών αυτών αλλά και από πρόσφατες επιστημονικές και δημοσιογραφικές έρευνες: Μείωση των χρηστών νεαρής ηλικίας, σταθεροποίηση των χρηστών ηρωίνης σε μεγαλύτερες ηλικίες, μείωση της σχετικής εγκληματικότητας και των θανάτων και μεγάλη μείωση της κοινωνικής και οικονομικής αιμορραγίας από την πεσμένη παραβατικότητα και τα μειωμένα έξοδα καταστολής. Με επίσημα στοιχεία της Ολλανδικής Κυβέρνησης έχει σημειωθεί μείωση ακόμα και 80% στους νέους χρήστες ηρωίνης.



Στην Ελλάδα όμως εξακολουθούμε να μην μαθαίνουμε από τις εμπειρίες και καλές πρακτικές άλλων χωρών (Γενική Διεύθυνση Υγείας και Προστασίας Καταναλωτή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής -2008- ΠΕΡΙΛΗΨΗ, ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ). Η κάνναβη εξακολουθεί να είναι το ναρκωτικό που συνδέεται συχνότερα με αδικήματα που εμπίπτουν στη νομοθεσία περί ναρκωτικών. Η πολιτική της απαγόρευσης και της καταστολής σκοτώνει, ενώ η κόκα και η πρέζα θερίζουν...

Μετά την τεράστια διόγκωσή του κατά την επταετία 1995-2002, το πρόβλημα των «ναρκωτικών» φαίνεται να κινείται σε σχετικά σταθερά αλλά ανησυχητικά επίπεδα τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Για μείωσή του βέβαια ούτε λόγος. Οι αριθμοί ήταν και είναι αμείλικτοι αλλά απέχουν δυστυχώς πολύ από την ζοφερή πραγματικότητα που είναι ακόμα πιο σκληρή.

Σύμφωνα με στοιχεία από την τελευταία ετήσια έκθεση του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης για τα Ναρκωτικά (ΕΚΤΕΠΝ, 2007), το 2004 είχαμε πάνω από 260 νεκρούς, το 2005 περισσότερους από 340 και το 2006 περισσότερους από 280, οι καταγεγραμμένοι χρήστες ηρωίνης είναι περίπου 20.000. Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας για το 2007 στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν 12.769 άτομα κατηγορούμενοι για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, στις φυλακές 4.660 άτομα από τους συνολικά 10.849 κρατούμενους (45%) εκτίουν ποινή για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και από αυτούς η συντριπτική πλειοψηφία (91%) είναι έγκλειστοι για κατοχή και χρήση! Στην Ελλάδα οι συνδεόμενοι με τα ναρκωτικά θάνατοι αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 7% του συνόλου των θανάτων ατόμων ηλικίας 15-39 ετών, από τα υψηλότερα ποσοστά στην Ευρώπη των 25 (ΕΚΤΕΠΝ, 2006). Και όλα αυτά όταν το κόστος της φυλάκισης για κάθε εξαρτημένο είναι τετραπλάσιο απ' ό,τι το κόστος ενός θεραπευτικού προγράμματος εσωτερικής διαμονής και οχτώ φορές μεγαλύτερο απ' αυτό ενός προγράμματος ημερήσιας φροντίδας που βρίσκεται μέσα στην κοινωνία.

Είναι πραγματικά εγκληματική αυτού του είδους η αντιμετώπιση γι’ αυτό και η Κοινωνία των Πολιτών, ο καθένας από εμάς πρέπει να αντιδράσει! Όπως και αντιδράει...

Το πρώτο Σάββατο του Μαΐου γιορτάζεται κάθε χρόνο η Ημέρα Παγκόσμιας Δράσης για την αποποινικοποίηση της Κάνναβης ως μια συμβολική διεκδίκηση για δίκαιες και αποτελεσματικές πολιτικές περί «ναρκωτικών». Γιορτάζονται οι ατομικές ελευθερίες και το δικαίωμα σε πιο ανθρώπινες, «αντιαπαγορευτικές» πολιτικές που δεν αντιμετωπίζουν την χρήση ή την εξάρτηση από ουσίες ως ποινικό αδίκημα, αλλά περιορίζουν τις βλάβες στον άνθρωπο και την κοινωνία και οδηγούν στην απεξάρτηση του «χρήστη» από το παράνομο εμπόριο, αποδυναμώνοντας ταυτόχρονα το τελευταίο.

Το 2008 εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους σε περισσότερες από 300 πόλεις σε όλο το κόσμο γιορτάζοντας και διεκδικώντας τα δικαιώματα και τις ελευθερίες τους. Στην Ελλάδα συνεχίζοντας μια προσπάθεια 20 χρόνων και σε συνεργασία με το διεθνές κίνημα ξεκινήσαμε από το 2005 μια πρωτοβουλία με στόχο την ευαισθητοποίηση της νεολαίας γύρω από το ζήτημα της ευρείας κατανάλωσης και της αλόγιστης χρήσης ουσιών, της πολυτοξικομανίας αλλά και των ωφελειών της αντιαπαγορευτικής προσέγγισης μείωσης της βλάβης.

Συνεχίζουμε και φέτος με ένα τριήμερο εκδηλώσεων στις 2, 8 και 9 Μάη και ευελπιστούμε στη συμμετοχή όλων όσων υποστηρίζουν τις παρακάτω θέσεις:

Αναγνωρίζοντας ότι η χρήση ουσιών είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο υπαρκτό από τα βάθη της ιστορίας και ότι η κατανάλωση ουσιών εξ ορισμού δεν αποτελεί έγκλημα ή ποινικό αδίκημα, αλλά είναι ζήτημα αυτοδιάθεσης, προσωπικών επιλογών και ελευθεριών, διεκδικούμε από τη Πολιτεία να αναθεωρήσει την πολιτική της και να λάβει σοβαρά υπόψη τους παρακάτω άξονες προτάσεων.

1) ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΙΣΧΥΟΝΤΟΣ ΝΟΜΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΨΥΧΟΤΡΟΠΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΜΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ, ΠΟΥ:

Α) Θα στηρίζεται στο σεβασμό των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, καθώς και το διαχωρισμό των ουσιών με βάση την επικινδυνότητά τους.

Β) Θα εναρμονίζεται με την επιστημονική γνώση

Γ) Θα αποσκοπεί στη προστασία της δημόσιας υγείας και των χρηστών, στον περιορισμό της διάδοσης των απαγορευμένων ουσιών στους ανήλικους και τον περιορισμό της χρήσης και της κατάχρησης γενικότερα.

2) ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΨΥΧΟΤΡΟΠΩΝ ΟΥΣΙΩΝ

Αναθεώρηση της ποινικής αντιμετώπισης των χρηστών ουσιών κατά τα πρότυπα πολλών Ευρωπαϊκών χωρών όπου επιβάλλονται θεραπευτικές εναλλακτικές λύσεις ή διοικητικές κυρώσεις (π.χ. δέσμευση διπλώματος οδήγησης ή χρηματικά πρόστιμα για τη κατανάλωση σε δημόσιους χώρους) και όχι ποινές φυλάκισης.

3) ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕΣ ΜΗ-ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΕΣ ΟΥΣΙΕΣ (ΚΥΡΙΩΣ ΚΑΝΝΑΒΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΤΗΣ)

Α) Αποποινικοποίηση της προμήθειας και της κατοχής μικρών ποσοτήτων Κάνναβης για προσωπική χρήση. Η χρήση κάνναβης πρέπει να ρυθμίζεται κατά τρόπο ανάλογο με αυτόν που ρυθμίζεται η κατανάλωση αλκοόλ και νικοτίνης

Β) Νομιμοποίηση της καλλιέργειας μικρού αριθμού δενδρυλλίων Κάνναβης για προσωπική χρήση.

Γ) Διάθεση μικρών ποσοτήτων Κάνναβης υπό κρατική εποπτεία.

Δ) Νομιμοποίηση της Κάνναβης για ιατρικούς και θεραπευτικούς λόγους.

Ε) Νομιμοποίηση της κλωστικής κάνναβης για κατασκευαστικούς και βιομηχανικούς σκοπούς, σύμφωνα με τα ισχύοντα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

4) ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕΣ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΕΣ ΟΥΣΙΕΣ (ΚΥΡΙΩΣ ΟΠΙΟΥΧΑ, ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΚΑΙ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΑ ΤΟΥΣ

Διάθεση αυτών των ουσιών και καθαρών συνέργων σε όλους τους εξαρτημένους χρήστες που τις έχουν ανάγκη, με ελεγχόμενη ιατρική συνταγογραφία, σύμφωνα με την επιλογή των ίδιων των χρηστών, και με στόχο την απεξάρτηση ή τη συντήρησή τους.

5) ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΓΝΩΣΗ

Jimmy Bloody Rose said...

Καλά, το θέμα των ναρκωτικών ΑΝ ήθελαν οι απανταχού άρχοντες των χωρών του κόσμου θα μπορούσαν να το λύσουν μέσα σε ΜΙΑ μέρα!

...Αλλά δεν τους συμφέρει να πάνε ενάντια στους εμπόρους ναρκωτικών, στο μαύρο χρήμα και γενικά την οποιαδήποτε παραοικονομία!!!
Ίσως να κωλώνουν κιόλας!
Ποιος θα βγάλει το φίδι απ' την τρύπα;