Feb 6, 2009

Έπαρση


Εκεί που η έπαρση της εξουσίας, δεν κρύβεται πίσω από το φηλυκό προφίλ που στοκάρουν τα φτιασίδια των image makers, η γλώσσα του σώματος δηλώνει απερίφραστα "μπορείς να με λες Μουσολίνι".


.

6 comments:

Softart said...

με το ίδιο γοργό βήμα θα την κάνει στα γρήγορα!

Ελεύθερος Σκοπευτής said...

Μα γιατί; Αφού το 35 % του λαού αυτού τον θέλει βάσει των δημοσκοπήσεων.

Κι ότι λέγαμε για "λαϊκό έρεισμα" σε προηγούμενο ποστ...

Θλίψη.

Mantalena Parianos said...

Από το tvxs


Ολόκληρος μηχανισμός κινητοποιήθηκε, εκατοντάδες προσκλήσεις τυπώθηκαν, ώστε να δουλέψουν όλα τέλεια για το «σόου» .Ο κ. Μαρκογιαννάκης θα επιχειρούσε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την πρόσφατη “υποδοχή” των Κρητικών αγροτών στο λιμάνι του Πειραία. Ωστόσο δεν βρήκε κόσμο να το κάνει. Σε αντίθεση με αντίστοιχες εκδηλώσεις, μετά βίας γέμισε η μισή αίθουσα που φιλοξένησε την εκδήλωση.

Οι εκδηλώσεις στα Χανιά δεν είναι το φόρτε του κ.Μαρκογιαννάκη. Μια ανάλογη ομιλία τρία χρόνια πριν του στοίχισε την θέση του υφυπουργού Δημόσιας Τάξης. Στην διάρκεια συνεστίασης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Τοπικής Οργάνωσης της ΝΔ Καστελίου Κρήτης χαρακτήρισε τον τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δ.Λινό «ανόητο λειτουργό» και «αγράμματο».

Η αιτία της επίθεσης εναντίον του δικαστικού λειτουργού ήταν πολυ σοβαρή αλλά και χαρακτηριστική των αντιλήψεων του κ. Μαρκογιαννάκη για την δικαιοσύνη και την δημοκρατία: o κ. Λινός είχε μόλις διατάξει την διεξαγωγή συμπληρωματικής έρευνας για τις απαγωγές των Πακιστανών-ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην πενταετία της ΝΔ που όπως και τα υπόλοιπα κουκουλώθηκαν.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης ήταν τόσο έξαλλος που αποφάσισε να ακολουθήσει την πολιτική της “μηδενικής ανοχής” για πρώτη φορά: ζήτησε από τον δημοσιογράφο Χ. Ξεκουκουλωτάκη που ήταν παρών να δημοσιεύσει τις επιθέσεις εναντίον του κ.Λινού Σύμφωνα με την “Ελευθεροτυπία” των ημερών ο κ. Ξεκουκουλωτάκης, ακούγοντας τον υφυπουργό να καθυβρίζει τον εισαγγελέα, τον προειδοποίησε ότι λέει βαριές κουβέντες και τον ρώτησε μήπως θα ήθελε να μην τα γράψει όσα είπε. «Να τα γράψεις», φέρεται να του απάντησε ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης και πρόσθεσε μάλιστα ότι θα καλούσε και τα κανάλια για να τα πει. Πίστευε ότι επειδή απήχούσε τις απόψεις της κυβέρνησης που ήθελε επίσης να συγκαλύψει τις απαγωγές θα είχε και την κάλυψη της.

Πράγματι στην αρχή η κυβέρνηση προσπάθησε να καλύψει τον υφυπουργό της. Ο ίδιος ο κ.Μαρκογιαννάκης διέψευσε τις πληροφορίες και υποστήριξε ότι δεν έχει απευθύνει ομιλία στη διάρκεια κομματικής εκδήλωσης τις τελευταίες ημέρες. Παράλληλα, σημείωσε ότι θα δημοσιεύσει και γραπτή διάψευση και έκανε λόγο για συκοφαντίες.

Με την διαφορά ότι ο Χ.Ξεκουκουλωτάκης είχε μαγνητοφωνήσει τα επίμαχα σημεία που άρχισαν να κάνουν τον γύρο των τηλεοπτικών δελτίων. Ο Μαρκογιαννάκης έγινε έξαλλος μαζί και είδε πίσω από την υπόθεση μια ακόμη ασύμματρη απειλή:«Εγώ ένα ξέρω, ότι ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος είναι μια αξιοθρήνητη περίπτωση»,δήλωσε στον «Αντέννα». «Δεν θα είχε τα κότσια να κάνει μόνος του τέτοια ιστορία. Ή κάποιος τον έβαλε και μου την έστησε ή το έκανε εν τη αφελεία του, την οποία κάποιος άλλος εκμεταλλεύθηκε στη συνέχεια. Δεν θα κάνω τον Πουαρό. Μπορεί να υποπτεύομαι, αλλά δεν έχω αποδείξεις».

Μετά τις θυελλώδεις αντιδράσεις η κυβέρνηση αναγκάστηκε να αποδεχτεί την παραίτηση που υπέβαλλε ο κ. Μαρκογιαννάκης αλλά με κρύα καρδιά. Ο κ Ρουσόπουλος μάλιστα αφού έριξε και αυτός τις μπηχτές του εναντιον του κ.Λινού με την φράση «και οι κρίνοντες κρίνονται» διατύπωσε “ένα μεγάλο ερώτημα: πώς μια ιδιωτική συνομιλία, καταγράφεται μυστικώ τω τρόπω”. Το πρόβλημα δεν ήταν οι ίδιες δηλώσεις αλλά ότι υπήρχε ηχητικό ντοκουμέντο και άλλωστε η δουλιά είχε γίνει:ο κ. Μαρκογιαννάκης είχε χρησημοποιηθεί σαν πολιορκητικός κριός για την άλωση της ΔΙκαιοσύνης που ολοκληρώθηκε με την αποχώρηση Λινού και την εισβολή Σανιδά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην τελετή αποχώρησης από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης ο κ.Μαρκογιαννάκης τιμήθηκε περίπου ως ήρωας.Ο τότε προιστάμενος του μη εξαιρετέος Γ. Βουλγαράκης δήλωσε περήφανος για τον συνεργάτη του και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «θα ξανασυναντηθούμε πάρα πολύ σύντομα». Μάλιστα, χάρισε στον Χρ. Μαρκογιαννάκη ένα ρολόι, σημειώνοντας με νόημα: «Για να μετράς αντίστροφα την ώρα της επιστροφής».

Η αναμονή κράτησε τρία χρόνια, μέχρι που η κυβέρνηση αποφάσισε να εφαρμοσει την πολιτική της μηδενικής ανοχής απέναντι στους πολίτες που διαμαρτύρονταν για την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Με τον ανασχηματισμό του Ιανουαρίου, ο κ.Μαρκογιαννάκης επανήλθε αναβαπτισμένος στην θέση του αναπληρωτού υπουργού Δημόσιας Τάξης, δείχνοντας την φιλοσοφία του από τις πρώτες μέρες με το άγριο ξυλοκόπημα των διαδηλωτών της οδού Ασκληπιού(δες διπλανό θέμα).

Το βράδυ της ίδιας μέρας, ο ίδιος ο υπουργός Π. Παυλόπουλος συνιστούσε στους δικηγόρους που ήρθαν σε επαφή μαζί του να ελέγξουν αν πράγματι οι πελάτες τους διαδηλωτές είχαν απελευθερωθεί γιατί δεν ειχε καμμία εμπιστοσύνη στις σχετικές διαβεβαιώσεις του κ.Μαρκογιαννάκη.

Η επόμενη εκδήλωση-γκάφα ήταν την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ο κ.Μαρκογιαννάκης ,πάλι στα Χανιά, διαβεβαίωνε σε ομιλία του τους αγρότες που ήθελαν να έρθουν στην Αθήνα ότι δεν πρόκειται να τους ξυλοκοπήσει ούτε να τους ξεφουσκώσει τα λάστιχα όπως το ΠΑΣΟΚ.Η βίαια αντιμετώπιση των αγροτών και το ψέκασμα ακόμη και του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ έχουν προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στην πόλη του και τα στόματα έχουν ανοίξει. «Αρχοντας του ρουσφετιού», «άρχοντας της κουμπαριάς», «διαπλεκόμενος με παραδικαστικό κύκλωμα», «υπερβολικά φιλόδοξος που επιζητά συνέχεια θέση υπουργού χωρίς όμως να διαθέτει τα κατάλληλα προσόντα» είναι μερικοί από τους χαρακτηρισμούς που ακούγονται τελευταία στα Χανιά για τον πολιτευτή του Νομού.

Στην περίπτωση της Δικαιοσύνης, χαρακτηριστική είναι η δολοφονία ενός αθώου νεαρού στο Ρέθυμνο. Η υπόθεση έχει ως εξής: ο Ζαχαρίας Λαγουδάκης, ένας άνδρας ο οποίος έχει ήδη καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία, στη συνέχεια επιδεικνύει ιδιαίτερα απείθαρχη, έως και εγκληματική διαγωγή εντός της φυλακής Αλικαρνασσού.Παρ όλα αυτα αποφυλακίζεται με όρους βάσει πλαστών στοιχείων και τελικά δολοφονεί δι’ ασήμαντον αφορμήν ακόμη έναν άνθρωπο, τον 23χρονο φοιτητή, Μανώλη Χορευτάκη.

Ο δράστης των δύο εγκλημάτων διατηρεί μακρόχρονους δεσμούς με τον Χ. Μαρκογιαννάκη που ήταν συνήγορος υπεράσπισης του σε αρκετές υποθέσεις και έχει βαπτίσει το παιδί του. Ο κ.Μαρκογιαννάκης έχει δηλώσει ότι μετά την πρώτη ανθρωποκτονία διέρρηξε οριστικά τις σχέσεις του με τον Ζαχαρία Λαγουδάκη.Μικρή λεπτομέρεια: την υπεράσπιση του δράστη έχουν αναλάβει ο ίδιος αδελφός του Μανώλης Μαρκογιαννάκης (εκπροσωπούσε το Λαγουδάκη όσο καιρό ίσχυε το βουλευτικό ασυμβίβαστο) και η κόρη του Ειρήνη. Η μηδενική ανοχή έχει και τα όρια της.( όλη την υπόθεση στα διπλανά θέματα)

Μια ακόμη σύμπτωση παρουσιάζει ενδιαφέρον. Πώς ο δολοφόνος κατάφερε να αποφυλακιστεί υπό όρους όταν μάλιστα μέσα στην φυλακή συνεχίζει να επιδεικνύει εγκληματική συμπεριφορά; Με βάση την Ένορκη Διοικητική Εξέταση που έγινε μετά και την δεύτερη δολοφονία η διοίκηση της φυλακής είχε συντάξει συστατικές επιστολές «καλής διαγωγής», παρόλη την επικίνδυνη συμπεριφορά του κρατούμενου (οπλοχρησία, απόπειρες ανθρωποκτονίας, κακοποιήσεις συγκρατουμένων). Στις τελευταίες εθνικές εκλογές ο κ. Μαρκογιαννάκης εξασφάλισε τους περισσότερους σταυρούς στις κρητικές φυλακές..

Σε συνέντευξή του μετά τις εκλογές ο ίδιος έλεγε χαρακτηριστικά ότι το εκλογικό αποτέλεσμα της ΝΔ στα Χανιά «έχει όνομα και λέγεται Χρήστος Μαρκογιαννάκης».Καλούσε, μάλιστα, το ΠΑΣΟΚ να του δείξει πώς κερδίζονται οι εκλογές. Η κυριαρχία του κ.Μαρκογιαννάκη βασίζεται « σε ένα απίστευτο δίκτυο υποστηρικτών στα Χανιά, ιδιαίτερα στην επαρχία Αποκορώνου»,λέει ένας τοπικός δημοσιογράφος που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του.Και το δίκτυο αυτό στηρίζεται στα ρουσφέτια».

Το νοσοκομείο Χανίων που βρίσκεται στο στάδιο της κατάρρευσης είχε διοικητή τον συμπέθερο του κ. Μαρκογιαννάκη. Εδώ και επτά μήνες δεν έχει διοικητή, καθώς «πρέπει» να τοποθετηθεί άνθρωπος του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών. Οσο για τη συμπεθέρα του κ. Μαρκογιαννάκη έφυγε άρον άρον από την πολεοδομία και τώρα είναι αντινομάρχης Χανίων. Σύμβουλος του κ.Μαρκογιαννάκη για το ηλεκτρονικό σύστημα C4I που χρησιμοποιήθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν καθηγητής ο οποίος πήγαινε να κάνει μάθημα στο Πολυτεχνείο Κρήτης οπλοφορώντας...

« Ολα αυτά γίνονται σ έναν νομό όπου δυστυχώς δεν είμαστε σωστά σκεπτόμενοι αλλά απαίδευτοι»,παρατηρεί ο ίδιος δημοσιογράφος. Είναι ένα σημείο που ο κ.Μαρκογιαννάκης φαίνεται να συμφωνεί. Προσπαθώντας να δικαιολογήσει τους βαρείς χαρακτηρισμούς εναντίον του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που οδήγησαν στην πρώτη παραίτηση του, έλεγε χαρακτηριστικά για τους οπαδούς του.«Δε θα καταλάβαινε κανείς εάν έλεγα στους 5 χωρικούς που ήταν εκεί πέρα ότι λειτουργεί αντιδικονομικώς ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου»!

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. said...

Τουβουχουσού? Γουστάρω όταν μπορεί να διαπιστώνει ο καθένας μας, πόσο εύκολα γίνονται αντιδραστικοί πρώην τρόφιμοι της εξουσίας, μόλις διακοπεί η σύμβασή τους μ' αυτήν.


Κατά τα άλλα θεωρώ άκρως χυδαίο το "ορθογραφικό" (ή εκ δυσλεξίας) "λάθος" του ποστ σου, Ελεύθερε Σκοπευτή. Αν έχεις κότσια, διόρθωσέ το. Στις Μανταλένες μπορεί και να δικαιολογείται αυτού του είδους η "συμπεριφορά" - οι γυναίκες, λόγω καταπίεσης αιώνων, είναι κάπως διστακτικές στο να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους. Αλλά οι Ελεύθεροι Σκοπευτές δεν πρέπει να φοβούνται τόσο πολύ.

...εκτός, αν δεν είναι άποψη αυτό που θέλουν να εκφράσουν, αλλά ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα κατινιάς, οπότε πράττουν εντός του πλαισίου που οι ίδιοι έχουν τοποθετήσει τον εαυτό τους.

Και προς αποφυγή παρεξήγησης, εννοώ ότι το πλαίσιο είναι μια "επιστημονική" μέθοδος για να μας υποδείξουν, με πλάγιο τρόπο, τι πρέπει να αποφεύγουμε προκειμένου να διεκδικούμε την υλοποίηση των οραμάτων της προόδου και όχι την καταρράκωσή τους.

Βαγγέλης Μπέκας said...

Φουσκωμένος από το Τίποτα!

Ελεύθερος Σκοπευτής said...

Κατερίνα >>
διατηρείς στο ακέραιο το δικαίωμά σου να πιστεύεις ό,τι θες για τον Κούλογλου (δεν έχω και καμία σπουδαία γνώμη myself, anyway), όπως κι εγώ για τον κάθενα πουστηχειώνει τη ζωή μας.


Βιτα ΜΙ >>
Το μεγάλο Τίποτα!