Dec 23, 2008

Νέα υπόθεση ζαρντινιέρας

Κωλόμπατσοι εδώ, κωλόμπατσοι κι εκεί

Τι να γράψει κανείς; Η παθογένεια του μπασκίνικου Σώματος, δεν αντέχει σε κανενός είδους ανάλυση.
Οι γελοίες δυνάμεις καταστολής μιας γελοίας κυβέρνησης και των γελοίων ψηφοφόρων της, των "αγανακτισμένων" βολεμένων οικογενειάκηδων και μαγαζάκηδων του κώλου, που για την κατάντια τους δεν τους φταίει ο Αλογοσκούφης αλλά ο μετανάστης, ο Χ δεκαπεντάχρονος και φυσικά ο Χ Αλαβάνος, Τσίπρας και δεν συμμαζεύεται, είναι άξιοι της μοίρας ΜΑΣ.

Της μοίρας όλων μας, που είμαστε αναγκασμένοι να υποστούμε καθημερινά τα λοξοκοιτάγματα του κάθε 25χρονου σκατόμπατσου, διορισμένου με τη μέθοδο της "προσωπικής συνέντευξης" στις εχθρικές παρυφές της Χαριλάου Τρικούπη, στα προκεχωρημένα φυλάκια της Κάνιγγος και την παραμεθόριο της Καλλιδρομίου, όπου οι γελοίοι κλείναν κάθε Σ/Κ το δρόμο πριν τις εξεγέρσεις. Και τον κλείναν ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ. Επειδή φοβόντουσαν δολιοφθορά, λέει.
Δολιοφθορά από τη 17 Ν φαντάζομαι - η οποία , σημειωτέον, μπορεί να μην υπάρχει πια, αλλά ο αποκλεισμός του δρόμου παρέμεινε, για να περνάει εύκολο Σαββατόβραδο ο αξιωματικός υπηρεσίας της Καλλιδρομίου.

Όποιος έχει ταξιδέψει έστω και μια φορά στη ζωή του σε οποιαδήποτε Ευρωπαϊκή χώρα, πλην αυτού του μπουρδέλου που ζούμε τα τελευταία χρόνια στο Ελλαδιστάν του Χουντόδουλου και του Εφραίμ, του γαμημένου Καραμάν Αλή και των ομοίων του πλιατσικολόγων, των χοντρών γραμματέων που πηδάνε τις γυναίκες σας, των ανέυθυνων Πολύδωρων που ανέχονται κατάληψη στο Μαξίμου από τους μπάτσους (remember?) αλλά ΟΧΙ και καταλήψεις Πανεπιστημίων από σπουδαστές, όποιος λοιπόν έχει βρεθεί εκτός μπανανίας, ξέρει τι σημαίνει "δύναμη καταστολής".

Στο εξωτερικό, οι δυνάμεις καταστολής "καταστέλλουν". Κάνουν δηλαδή, ό,τι αναφέρει το job description τους.
Που σημαίνει ότι "θα σου στρίψω το χέρι μέχρι να πάψεις να φωνάζεις, να κάνεις φασαρία κ.ο.κ." Που σημαίνει "κάτσε καλά, γιατί θα σε χώσω μέσα αν συνεχίσεις".
Καταστέλλουν, λέμε. Με μια λέξη. Σκοπός τους είναι να σε "καταστείλουν", να σε "ηρεμήσουν" με το ζόρι, με τον ίδιο τρόπο που η ορολογία χρησιμοποιείται και στην ιατρική - "βρίσκεται σε καταστολή" δεν λένε;


Και για έλα πες μου τώρα εσύ, ρε γαμημένε, που δεν έκανες τίποτα όταν σκότωσαν αυτό το παιδάκι στο δρόμο εκεί που καθόταν, αν έπιανε κάποιος ΕΣΕΝΑ και αντί να σε "καταστείλει", σου έδινε μια με το γκλομπ στον κώλο ΑΝΑΙΤΙΑ, έτσι, επειδή του κάβλωσε, επειδή είναι μάγκας, καραμπουζουκλής και δεξιός του Πολύδωρα, ενώ συγχρόνως σε έβριζε, εσένα, το σπίτι σου, τη μάνα σου, τη γκόμενά σου κ.ο.κ., ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΣΕΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ Ή ΑΛΗΤΕΙΑ;

Ρε μαλακισμένε αστέ, αυτός είναι ο εχθρός σου. Δεν "καταστέλλει" όπως θα έπρεπε να κάνει. Εξοργίζει. ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ.
Είτε ΜΗ ΚΑΝΟΝΤΑΣ τίποτα για να φυλάξει την περιουσία σου από όποιον την επιβουλεύεται, είτε ΑΣΚΩΝΤΑΣ ΒΙΑ ΑΝΑΙΤΙΑ, σε ανήμπορους - συνταξιούχους, πιτσιρικάδες και τυχαίους περαστικούς.

Σταματάει τον φίλο σου για εξακρίβωση και του ληστεύει το πορτοφόλι (συνέβη).
Πανε κάτι κορίτσια να περάσουν το δρόμο και τις "βοηθάει" με το γκλομπ στα καλά του καθουμένου (συνέβη σε μια συναυλία που είχα πάει).

Όσο δεν απαντάει το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, Εσωτερικών και ό,τι άλλο, τι σκατά ήταν όλοι αυτοί με τα μεταλλικά λοστάρια και τις κουκούλες που τα λέγανε καπνίζοντας τσιγαράκι με τους μπάτσους, τα βράδια των ταραχών, τόσο να ξέρεις ότι ΖΕΙΣ ΣΕ ΧΟΥΝΤΑ.
Μια χούντα μπλε, ενισχυμένη με:


ρουσφέτια διορισμών (γαλάζια συνέντευξη, σκάνδαλα στις Πανελλαδικές, remember?)
διεφθαρμένους κρατικούς λειτουργούς που πηδάνε γυναίκες για ανταλλάγματα (Ζαχό)
υπεξαιρούν κρατικά χρήματα (Εφραίμ, Ρουσό)
απαγάγουν αλλοδαπούς (Βουλγαράκ ατάκ)
"εξαφανίζουν" μάρτυρες υποκλοπών (Βουλγαράκ ατάκ)
κάνουν μόκο στις εθνικές πανωλεθρίες τους (Τούρκοι, Μακεδονικό)
ξεπουλάνε τον εθνικό πλούτο (Πελοπόννησος, Πάρνηθα - πυρκαγιές, Βατοπέδι).

"Θα τους δείρω εγώ ο ίδιος"
είχε πει κάποτε ο Υπουργός Δημ. Τάξης -όχι σε κανένα απαρτχάιντ, αλλά στη "Δημοκρατία" σου, μαλάκα. Ε, μαλάκα.


Ξύπνα

και καλές γιορτές

μαλάκα.

.

UPDATE

Καλά τα λέει και ο Ουρφ εδώ.

AFP PHOTO / Aris Messinis (Photo credit: ARIS MESSINIS/AFP/Getty Images) .

3 comments:

Ελεύθερος Σκοπευτής said...

ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ. ΞΕΣΑΛΩΣΑΝ

«Αν δεν υπάρχει βίντεο, δεν υπάρχει ξυλοδαρμός»

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

«Αν δεν υπάρχει βίντεο, δεν υπάρχει ξυλοδαρμός και βία της αστυνομίας». Αυτή την εκπληκτική απάντηση έδωσαν οι αρμόδιοι της ΕΛ.ΑΣ., απαντώντας σε στοιχειοθετημένη καταγγελία Βρετανού επιχειρηματία στο BBC για ξυλοδαρμό ειρηνικών διαδηλωτών από αστυνομικούς στο Γκάζι, τα ξημερώματα της 14ης Δεκεμβρίου 2008.


Η ΕΛ.ΑΣ., όπως καταγγέλλει το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι, υιοθετεί πλήρως την άποψη πως αν δεν υπάρχει βίντεο με ξυλοδαρμό δεν υπάρχει ξυλοδαρμός, με το επιχείρημα ότι: «Αν κάτι τέτοιο είχε συμβεί, τα ΜΜΕ δεν θα είχαν χάσει την ευκαιρία να το βιντεοσκοπήσουν».

Το ΕΠΣΕ σε χθεσινή του ανακοίνωση επισημαίνει την προκλητική ατιμωρησία των αστυνομικών που συμπεριφέρονται βίαια σε πολίτες και χαρακτηρίζει ως «μελανή κηλίδα στην ιστορία της ελληνικής δικαιοσύνης» την πρόσφατη δικαστική απόφαση για τη γνωστή «υπόθεση της ζαρντινιέρας».

Αποκαλύπτει επίσης ότι ο βασικός πρωταγωνιστής - αστυνομικός στην υπόθεση είχε εμπλακεί κατά το παρελθόν σε ανάλογη περίπτωση βιαιοπραγίας κατά πολιτών, για την οποία μάλιστα το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει καταδικάσει τη χώρα μας.

«Το ΕΠΣΕ θα ενημερώσει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) και την Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης που ασχολείται με την εκτέλεση των αποφάσεων του ΕΔΔΑ για το γεγονός πως ο δράστης κακοποίησης πολίτη το 2001, για την οποία το ΕΔΔΑ καταδίκασε την Ελλάδα το 2007, θεωρήθηκε από ελληνικό δικαστήριο το 2008 ως έχων «πρότερο έντιμο βίο»!» -ανάφερε ο κ. Δημητράς.

Το ΕΠΣΕ υπογραμμίζει πως ο βασικός δράστης των ξυλοδαρμών Ζελίλοφ και Δημητρίου, αστυνομικός Απόστολος Αποστολίδης, παραμένει στο Σώμα (όπως και όλοι οι συνεργοί του με την εξαίρεση ενός που αποστρατεύθηκε). Επίσης, το ΕΠΣΕ επισημαίνει πως το όνομά του αναφέρεται και στο ενημερωτικό σημείωμα του ΕΔΔΑ για την υπόθεση Γκαλότσκιν κατά Ελλάδας, την οποία χειρίζεται το ΕΠΣΕ και η οποία θα αποφασιστεί το 2009. Ο Παναγιώτης Γκαλότσκιν κατέληξε στο νοσοκομείο μαζί με τον Δημήτρη Ζελίλοφ (τώρα Ζελίδη) μετά τον ξυλοδαρμό του το 2001.

«Το ΕΠΣΕ θα φέρει ξανά στην ελληνική δικαιοσύνη το θέμα της κατά συρροήν ψευδορκίας και ψευδούς βεβαίωσης αστυνομικών που εμπλέκονται τόσο στην υπόθεση Δημητρίου όσο και στην προηγηθείσα υπόθεση Ζελίλοφ (μερικοί και στις δύο), ενέργειες που αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της συγκάλυψης παρόμοιων ενεργειών» -ανάφερε ο κ. Δημητράς.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 23/12/2008

Anonymous said...

Oi eidikoi frouroi den einai mpatsoi,

Kata kanona einai typoi pou apetyxan na ginoun ep.op. Kai vrikan to “next best thing” mesw toy asep.

Kai o logos gia ton opoio yparxoun einai (ypoti8ete) gia na ksalafronoun thn astynomia apo thn fylaksh twn VIP…

grsail said...

Οι ‘Άλλοι’

Διαβάζοντας στο press-gr το άρθρο του κυρίου Νίκου Προμπονά ‘Εορταστικές σκέψεις...’ εντελώς ανέλπιστα και απότομα ξεκαθάρισε μέσα στο μυαλό μου το τι συμβαίνει τις τελευταίες δύο - τρεις εβδομάδες στην χώρα μου.

Όλες αυτές τις ημέρες παρακολούθησα από κοντά την επικαιρότητα και διάβασα διάφορα άρθρα και απόψεις. Διάβασα πολύ! Παρ’ όλες όμως τις προσπάθειές μου δεν κατάφερα να βρω μια ολοκληρωμένη θέση, ένα συμπαγές επιχείρημα που να έχει αρθρωθεί από τους ‘καθ’ ύλην’ αρμόδιους δηλαδή την πνευματική ηγεσία του τόπου, τους διανοούμενους, τους ανθρώπους της τέχνης.

Κυκλοφόρησαν διάφορα γραπτά και συνεντεύξεις όπως το πρώτο (και ύστερα το δεύτερο) κείμενο του Μίκη Θεοδωράκη, η συνέντευξη του καθηγητή Γιανναρά και το ‘συλλογικό’ κείμενο του κυρίου Δοξιάδη.
Εξαίρεση μερικές λακωνικές τοποθετήσεις πανεπιστημιακών δασκάλων.

Οι θέσεις των κομμάτων αφού ξεκίνησε μία ευγενής άμιλλα τοποθετήσεων – με το ένα μάτι στους ψήφους – κατέληξε σε παρεμφερείς ή ακόμα και ταυτόσημες θέσεις με ελάχιστες διαφορές, ομοειδείς θέσεις που διατρέχουν ολόκληρο το υπάρχον ‘πολιτικό’ φάσμα.

Το κείμενο όμως του κυρίου Προμπονά έδρασε μέσα μου ως καταλύτης. Αντιλήφθηκα επί τέλους ότι υπάρχουν δύο Ελλάδες που συνυπάρχουν στον ίδιο τόπο.

Η μία Ελλάδα είμαστε εμείς οι νομοταγείς και σοβαροί πολίτες. Εμείς που τελειώσαμε το Πανεπιστήμιό μας ολοκληρώσαμε τα μεταπτυχιακά μας, οπότε αμέσως μετά αρχίσαμε να δουλεύουμε πολύ σκληρά, τόσο σκληρά που ξεχάσαμε ότι μία Πέμπτη βράδυ ήμασταν μέσα στο Πολυτεχνείο. Επίσης είναι πλέον αδύνατον να θυμηθούμε τι ακριβώς γυρεύαμε εκεί!

Η άλλη Ελλάδα είναι ‘οι Άλλοι’. Αυτοί οι Άλλοι είναι ενοχλητικοί. Ήταν πάντα ενοχλητικοί. Στην αρχή δεν μας άφηναν να κοιμηθούμε διότι ήθελαν το γάλα τους ή απλά να παίξουν. Μετά άρχισαν τις ερωτήσεις οι οποίες όλο και δυσκόλευαν και στο τέλος η κατάσταση έγινε ανυπόφορη! Αυτοί οι ‘Άλλοι’ άρχισαν να μην ανέχονται την υποβάθμιση των αξιών, την καταστροφή του εκπαιδευτικού συστήματος, την διάλυση της οικονομίας, τις επεκτεινόμενες νοοτροπίες καταστολής, τον υπερ-συντηρητισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης ... Όπως καταλαβαίνετε το πράγμα δεν πήγαινε άλλο. Το ποτήρι ξεχείλισε!

Πρέπει επειγόντως να προστατευτούμε από αυτούς τους ‘άλλους’. Ξέχασα να σας πω ότι ‘Αυτοί’ μυρίζουν και ‘αριστερίλα’ ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων ... απροσδιόριστο ..., καμιά φορά σπάνε και βιτρίνες και άκουσον-άκουσον καθυστερούν την έναρξη θεατρικών παραστάσεων!

Σίγουρα θα πρέπει να ληφθούν μέτρα, στο κάτω-κάτω και αν τέσσερις ή πέντε ‘Άλλοι’ πέσουν νεκροί, δεν χάλασε ο κόσμος – εδώ κάτι λέγεται σχετικά με ομελέτα και σπασμένα αυγά αλλά μου διαφεύγει ...

Έτσι είναι, αυτό πρέπει να γίνει, στο μεταξύ προσπαθώ από το πρωϊ να υπολογίσω την παρακάτω εξίσωση: Αν (λέμε ΑΝ) ένας ανεπάγγελτος κομματάνθρωπος χωρίς προσόντα και ευαισθησία, χωρίς όραμα και αρχές καταλήξει να γίνει υπουργός, τότε αυτό το τελείως φανταστικό και υποθετικό σενάριο – ως καταστροφή – με πόσες σπασμένες βιτρίνες ισοδυναμεί; Η πάλι το κατεστραμμένο σύστημα υγείας σε πόσους καμένους κάδους απορριμμάτων αντιστοιχεί; (ως φαινόμενο καταστροφικής βίας πάντοτε)…

Νάστε καλά κύριε Προμπονά με κάνατε και ησύχασα ...

Σταματάω εδώ, κουράστηκα. Σίγουρα κούρασα και εσάς, επιστρέφω στο σπίτι μου. Ευτυχώς οι δικοί μου ‘Άλλοι’ είναι 21 και 24 ετών έχουν σταματήσει τις ερωτήσεις γιατί άρχισαν να βρίσκουν απαντήσεις. Oπότε με ενοχλούν όλο και λιγότερο...

Καληνύχτα σας.



www.grsail.blogspot.com