May 8, 2008

Πληρώνουμε τον κάθε Σουφλιά για να μας λέει μαλακίες

(click 2 read)

Ρε Λαρισαίε καράβλαχε, γι' αυτό μας φορολογεί η κυβέρνησή σου;
Για να πληρώνουμε τις γελοίες καταχωρήσεις του ΥπεΧωδε στον Τύπο, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ μας λες ότι δεν έγινε τίποτα με την εξαίρεσή μας από τους μηχανισμούς του Κιότο;

Άι στο Τσέρνομπιλ


.

9 comments:

bbchris said...

Δεν τον χωνεύω καθόλου τον σκατόβλαχο. Ευχαρίστως τον έβλεπα κρεμασμένο από γερανό στο Σύνταγμα όπως κάνουν κατά καιρούς στο Ιραν.
Όχι ότι θα με χαλούσε να έβλεπα κρεμασμένους και τους υπόλοιπους της συμμορίας που αποκαλούμε στην Ελλάδα «κυβέρνηση».

Πάντως μην είστε και τόσο ευκολόπιστοι στις ανανεώσιμες πηγές που ευαγγελίζεται το κάθε Κιότο.
Σκέψου μόνο όλη την κορυφογραμμή της Πάρου γεμάτη ανεμογεννήτριες. Πέρα απ' το αισθητικό, το μαγνητικό πεδίο που παράγουν που θα πάει;

Mantalena Parianos said...

KΡΙΣ >>
Δε λες κάτι καινούριο. Αυτό το επιχείρημα έχει καταρριφθεί εδώ και χρόνια, αφού τους τα λέμε εδώ και χρόνια στο
Δίκτυο Αιγαίου. Τα αιολικά πάρκα λόγου χάρη είναι εφικτά και ΜΕΣΑ στη θάλασσα. Ή σε άγονες και κατά κανόνα ΑΝΕΜΟΔΑΡΜΕΝΕΣ βόρειες ακτές των τουριστικών νησιών όπου δεν πάει κανείς για μπάνιο, παρά μόνο τα καϊκια για ψάρεμα.
Αυτοί όμως ξέρεις τι θα κάνουν;
Αιολικά πάρκα στο Καρπενήσι. Που έχουν δημοπρατηθεί ΉΔΗ σε επιχειρηματίες (μιλάμε για τρελή μπίζνα αφού μια και θα είναι επιδοτούμενο, ο επιχειρηματίας, θα πωλεί στη ΔΕΗ την κιλοβατώρα επιδοτούμενος, σε υπερπολλαπλάσια τιμή απ’ όσο η ΔΕΗ θα την πωλεί στον καταναλωτή…
Χώρια την οικολογική καταστροφή, γιατί για να φτάσουν οι ανεμογεννήτριες στη Γκιώνα ας πούμε, πρέπει να ανοιχτούν δρόμοι… Και να μπουν μηχανήματα… Και να σκάψουν… κ.λπ. κ.λπ.
Τρίτο κουλό, είναι ότι η χώρα μας, θα έπρεπε να έχει παραγγείλει ΉΔΗ τις δικές της ανεμμογεννήτριες – μη νομίζεις ότι έχουν έτοιμες σε στοκ να μας στείλουν έτσι επειδή μας κάβλωσε.
Και επειδή ΟΥΔΕΙΣ ενδιαφέρθηκε να κάνει μια περιβαλλοντική μελέτη, οι γεννητριες που θα εγκαταστήσουν οι επιχειρηματίες (το τονίζω – γιατί όταν γίνει πράξη, θα δεις τι ονόματα «παίζουν» με το νομοσχέδιο που πέρασε η ΝΔ), θα είναι γεννήτριες σε μέγεθος ουρανοξύστη – ιδανικές για τις πεδιάδες του Βελγίου ή της Ολλανδίας, αλλά όχι για την Σίφνο…

Πολύ πίκρα.
Και ο γαμωσουφλιάς ΔΕΝ ακούει λέμε. Ούτε τον Δήμα, πός μάλλον τις περιβαλλοντικές οργανώσεις… που ΚΑΙ για τον τουρισμό ενδιαφέρονται (για να μη γίνουμε Ισπανία) και για το περιβάλλον.

Μια ματιά στο site λυνκ τoy Δικτύου Αιγαίου που δίνω παραπάνω, θα σε διαφωτίσει…

Anonymous said...

Βρε Παριανή παλιονησιώτισσα, μόνο αυτή την καταχώρηση πληρώνουμε; Από πού νομίζεις ότι συντηρούνται οι εφημερίδες και τα κανάλια; Από τις πληρωμένες κρατικές διαφημίσεις.

Που πληρώνουμε εμείς, βεβαίως βεβαίως.

;-)Α.

υ.γ. Συγχαρητήρια και για τις δυο σερί φοβικές καταχωρήσεις σου. Στη μια οι Λαρισαίοι είναι καράβλαχοι και στην άλλη οι μετανάστες καίνε τους λογαριασμούς της πολυκατοικίας. Κανονικά έπρεπε να κάψουν τους ενοίκους.

Mantalena Parianos said...

Thanx "ανώνυμε"!

Το ένα ποστ είναι χιουμοριστικό, το άλλο όχι.

AA said...

Δυστυχώς το συγκεκριμένο θέμα με τις ανεμογεννήτριες εξελίσεται λίγο στραβά και με παρόμοιο τρόπο όπως το αντίστοιχο με τις κεραίες της κινητής τηλεφωνίας.

Μερικά ενδιαφέροντα links:
http://www.berr.gov.uk/files/file17777.pdf
http://www.cefas.co.uk/publications/files/windfarm-guidance.pdf

Η ιδέα για τις φάρμες μέσα στη θάλασσα είναι πολύ καλή και δοκιμάζεται απο χώρες όπως η Αγγλία, η Γαλλία και η Δανία (ομολογουμένος σε πελάγη που δεν φημίζοντε για το ηλιοβασίλεμα τους ;-) )

Και μια άποψη του δικού μας νησιού, γιατί "Ελλάδα δεν είναι μόνο η..." Πάρος :-) :-) :-)

Can you spot the wind farm?
http://maps.google.co.uk/maps?ie=UTF8&ll=38.224022,24.233093&spn=0.025859,0.050297&t=h&z=15
http://maps.google.co.uk/maps?ie=UTF8&ll=38.114486,24.252985&spn=0.012949,0.025148&t=h&z=16
http://maps.google.co.uk/maps?ie=UTF8&ll=38.100489,24.387739&spn=0.012951,0.025148&t=h&z=16
http://maps.google.co.uk/maps?ie=UTF8&ll=37.980706,24.518609&spn=0.012973,0.025148&t=h&z=16

(Έχει κι άλλες εκεί κάτω)

Παρ' όλο που το Νότιο μέρος δεν είναι όσο όμορφο όσο το Βόρειο, οι ανεμογεννήτριες όντως φαλτσάρουν στο τοπίο και παρ' όλο που αρχικά είναι εντυπωσιακό το θέαμα, δεν είναι κάτι που συνηθίζεται εύκολα.

Όμως σαν τεχνολογία είναι καινούρια και φαίνεται να έχει αρκετά πλεονεκτήματα για να κατακριθεί απο τα πρώτα βήματα της...

Ελπίζω στο μέλλον να τις ζωγραφίζουν στις αποχρώσεις του περιβάλλοντος....ή να αναθέσουν την αισθητική άποψη των project στο Φασιανό ή τον Κύρ ή ακόμα καλύτερα τον Αρκά....Κάτι θα σκεφτούν αυτοί είμαι σίγουρος :-)

J95 said...

"Πέρα απ' το αισθητικό, το μαγνητικό πεδίο που παράγουν που θα πάει;"

άσε με να μαντέψω, κατευθείαν στην καρδιά του φενγκ σούι των κατοίκων του νησιού που είναι Ταυράκια με ωροσκόπο Ζυγό...

Mantalena Parianos said...

ΑΑ >>
Κανείς δεν κατακρίνει τις ανεμογεννήτριες, το αντίθετο: είναι απαραίτητες για την επιβίωσή όλων, ακόμη και αν αλλοιώσουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των νησιών: οι βίλες με τις πισίνες και η νεο-κυκλαδίτικες κοινοπραξίες που έχουν γεμίσει τα νησιά "οικισμούς" εξάλλου, κάνουν την ίδια δουλειά χωρίς κανένα κοινωνικό όφελος.


"σε πελάγη που δεν φημίζοντε για το ηλιοβασίλεμα τους"

-Ε, καλά, ζούμε στην πιο ωραία χώρα του κόσμου κ.λπ. κ.λπ. αλλά κόψε κάτι.
Λες οτι φημιζόμαστε για το ηλιοβασίλεμά μας, αλλά έχεις ταξιδέψει στις ακτές του Ατλαντικού να δεις ηλιοβασίλεμα;
Έχεις κατέβει καθόλου προς Ινδικό να δεις τον πιο μεγάλο ήλιο της ζωής σου;


Όσο για τα λυνξ που δίνεις... έχω να πω: ουάου!
Δεν ήξερα ότι έχουμε ανεμογεννήτριες εκεί. Στην Αττική πάντως, ξέρω σίγουρα ότι έχει κάτι υπεργιγάντιες (και καλώς τις έχει εκεί που τις έχει τις συγκεκριμένες) στα ξεροβούνια έξω απ' το Λαύριο.

AA said...

MANTALENA >>
"Κανείς δεν κατακρίνει τις ανεμογεννήτριες"
Ίσως είπα με περισσότερα λόγια αυτό που πολύ εύστοχα παρατηρεί ο j95 πιο κάτω. Εσύ δεν αισθάνεσαι οτι υπάρχει ένα τέτοιου είδους αρνητικό κλίμα;

"είναι απαραίτητες για την επιβίωσή όλων, ακόμη και αν αλλοιώσουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των νησιών: οι βίλες με τις πισίνες και η νεο-κυκλαδίτικες κοινοπραξίες που έχουν γεμίσει τα νησιά "οικισμούς" εξάλλου, κάνουν την ίδια δουλειά χωρίς κανένα κοινωνικό όφελος."
:-) :-) :-) Κορυφαίο project (!!!!) Το έχω ξαναπεί...Maddy For President!

"-Ε, καλά, ζούμε στην πιο ωραία χώρα του κόσμου κ.λπ. κ.λπ. αλλά κόψε κάτι."
Να κόψω ρε συ...αλλά που το έγραψα αυτό που λές; :-D

Οι γεννήτριες στις οποίες αναφέρομαι είναι στα "Στενά της Μάγχης", σε αυτό εδώ το χάρτη...
http://maps.google.com/?ie=UTF8&ll=54.876607,9.272461&spn=12.260582,29.882813&z=5
...στη θαλάσσια περιοχή απο κάτω αριστερά μέχρι πάνω δεξιά... Όταν έχει καλό καιρό, οι φάρμες διακρίνοντε καθαρά απο το αεροπλάνο στις βόρειες ακτές της Γαλλίας. (Και όχι μόνο ανεμογεννήτριες γιατί εδώ έχουν και διατάξεις που εκμεταλεύοντε το κύμα)

Κι εκεί όμορφα είναι αλλά...άλλου είδους ομορφιά.

The Motorcycle boy said...

Το άλλο το άκουσες από τον κουφόβλαχο; Θα μας αναγκάσει να αγοράσουμε καινούργια αυτοκίνητα γιατί πρότεινε σύστημα πληρωμής τελών κυκλοφορίας ανάλογα με την παλαιότητα του οχήματος! Έτσι απλά θα γαμήσει το ήδη επιβαρυμένο ισοζύγιο πληρωμών της χώρας, θα αυξήσει το εξωτερικό χρέος και θα εξακοντίσει τον πληθωρισμό στα ύψη! Όπως είχε γίνει και στις προηγούμενες αποσύρσεις οχημάτων -τότε που αλλάξανε το είδος των ρύπων που μετράνε και αυτομάτως μειώθηκε η μόλυνση της ατμόσφαιρας!

Ρε, θα τους μαζέψει κάποιος πριν μας πηδήξουν εντελώς!