May 8, 2008

Δεν έχω πάει ποτέ στη Λέσβο, αλλά θα ήθελα να ήμουν Λεσβία -ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ-


Song: I wish I Was a Lesbian by Loudon Wainright III

.

13 comments:

Mantalena Parianos said...

Smile παλιοφασίστες τοπικιστές.
Πρόκειται για ένα απίστευτο μοντάζ με σκηνές από καρτούν, προκειμένου να φτιαχτεί αυτό το unofficial clip για το κομμάτι - από τα μικρά θαύματα του YouTube.


:)

Anonymous said...

Μπουαχαχαχαχα, μπα σε καλό τους. Λεσβίαι ενωμέναι ποτέ νικημέναι. Τρελαίνομαι για tongues out στο 2:14 και στο 3:03!

Mantalena Parianos said...

ΠωςΣεΛένε >>
Κι εγώ τρελαίνομαι για tongues out, ανεξαρτήτως timing.

Mantalena Parianos said...

αφιερωμένο στην πάντα ψύχραιμη και χαμογελαστή κυρία της ΟΛΚΕ Ευαγγελία Βλάμη
:)



I wish I was a lesbian, and not a hetero.
I wouldn't have to deal with men and all their come and go,
And all their yucky yucky facial hair and all their machis'mo!
I wish I were a lesbian and not a hetero!

***

I wish I was a lesbian and that I wasn't straight.
I'd sleep with women only. Man, it would be great.
I'd throw away my diaphragm, I wouldn't want to mate.
I wish I was a lesbian, and that I wasn't straight!

***

I wish I were a lesbian, I'd like to be a dyke.
I'd sleep with k.d. lang. Mel Gibson, take a hike!
I think it would be nice to love someone who was alike.
I wish I was a lesbian, I'd like to be a dyke!

***

I wish I was a lesbian, that's why this song is sung.
It shouldn't really matter how somebody is hung.
Other things are more important- like how you use your tongue!

I wish I was a lesbian, that's why this song is sung!

***

I DARE Casey Kasem to play this!
I wish I was a lesbian, and not a hetero.
I wouldn't have to deal with men and all their come and go,
And all their yucky facial hair and all their machis'mo
(I hate that machis'mo!)
I wish I was a lesbian and not a hetero!

Anonymous said...

Αθήνα, 7 Μαΐου 2008
Δελτίο Τύπου

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης την κατάθεση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων στο μονομελές πρωτοδικείο Αθηνών από τις Κοκκώνη Κουβαλάκη, Μαρία Ρόδου και τον Δημήτριο Λάμπρου κατά του σωματείου μας, που αξιώνουν την παύση της χρήσης των «"εθνικών" τοπικών χαρακτηρισμών Λέσβιος, Λεσβία, Λέσβια, Λέσβιο, Λεσβιακός –ή, ό».
Ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης έχει οριστεί η 10η Ιουνίου 2008.
Το σωματείο μας από την πρώτη στιγμή αποφάσισε να ονομαστεί Ομοφυλοφιλική και Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας για να κάνει τις λεσβίες περισσότερο ορατές στην Ελληνική κοινωνία. Είναι ολοφάνερο ότι αναφερόμαστε σε γυναίκες με ομοερωτικό προσανατολισμό. Η λέξη λεσβία χρησιμοποιείται διεθνώς και επισήμως με τη συγκεκριμένη σημασία από τον 19ο αιώνα.
Η έλλειψη ανοχής που εκφράζεται με την κίνηση αυτή συνιστά λεσβοφοβία. Αν οι ενάγουσες και ο ενάγων θεωρούν ότι η χρήση του συγκεκριμένου όρου «προκαλεί και προσβάλει το δικαίωμα της προσωπικότητας... καθώς ενέχει προσβολή της αξιοπρέπειας (τους)», αυτό οφείλεται στην ομοερωτοφοβία που συναντάται δυστυχώς σε μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας.
Πιστεύουμε ότι σε μία κοινωνία όπου καμία και κανένας πολίτης δεν θα ήταν Β' κατηγορίας εξ’αιτίας του σεξουαλικού προσανατολισμού του/της, κανείς λεκτικός προσδιορισμός δεν θα μπορούσε ούτε να προκαλέσει ούτε να προσβάλλει καμία και κανένα συμπολίτη μας.

Με εκτίμηση,
Το ΔΣ της ΟΛΚΕ
_____________________________________________________
Athens, May 7th 2008

Press Release
With great astonishment we were informed by the media the deposition of a restraining order in the Court of First instance in Athens against our association. The plaintiffs Coconi Kouvalaki, Maria Rodou and Dimitrios Lamprou demand that we cease to use the "'national', local characterization Lesbian" and all its derivatives.
The hearing of the case will take place on June 10, 2008.
Our association, since its founding moment, was decided to be named “Homosexual and Lesbian Community of Greece (ΟΛΚΕ)”, in order to grant lesbians more visibility in the Greek society. It is more than obvious that we refer to women of homosexual orientation. The word lesbian has been used internationally and officially with the specific meaning since the 19th century.
The lack of tolerance that is expressed with this act constitutes lesbophobia. If the plaintiffs consider that the use of the particular term "provokes and insults the right to personality... since it harbors offense to (their) dignity", this is due to the homophobia which, unfortunately, can be found in at large in the Greek society.
We believe that in a society, where no one is considered as a second class citizen, because of their sexual orientation, no verbal attribution would provoke or insult any of their fellow citizens.

Respectfully,
The board of directors

ΟΛΚΕ

meez said...

Πέρα απο το αστείο της υπόθεσης ,

Κάποιος φίλος , καμιά δεκαριά χρόνια πριν , μου συνέστησε να παρακολουθήσω την προσπάθεια της κυβέρνησης σε συνδυασμό με την εκκλησία (φυσικά) να εξαφανίσουν το όνομα "Λέσβος" , και να μετονομάσουν το νησί σε "Μυτιλήνη" .

Τόσα χρόνια το παρατηρώ και κάθε χρόνο είναι και εντονότερο .
Τύπος , τηλεόραση , παρέες , ακόμα και χάρτες (!!!) ονομάζουν το νησί Μυτιλήνη .

Φοβάμαι πως τώρα , με την ευκαιρία του "Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια" που κυριαρχεί θα το δρομολογήσουν στο τελικό στάδιο.

Εννοείται πως η αιτία είναι η ομοφυλοφοβία , αλλά όχι μόνο .
Είναι και η αμαύρωση του Ελληνικού πολιτισμού απο το χριστιανολόϊ .

Anonymous said...

Μα το θέμα για αυτούς δεν είναι να αλλάξει όνομα η Λέσβος και να λέγεται Μυτιλήνη αλλά να αλλάξουν όνομα οι λεσβίες.
Κάτι που είναι ουσιαστικά αδύνατο αφού αποτελεί πλέον παγκόσμιο χαρακτηρισμό.
Να μας πουν μόνο και πώς θέλουν να αποκαλούμαστε για να γελάσουμε περισσότερο.

meez said...

μα αυτό εννοώ κι εγώ .
Δεν είναι δυνατόν να αλλάξουν όνομα οι λεσβίες !

Αλλά να αλλάξει όνομα ένα νησί που εδώ και χρόνια λέγεται (σχεδόν επίσημα) Μυτιλήνη....

Θα το καταφέρουν οι γλίτσες !

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα said...

Σημειωτέον, ότι ο Δημήτρης Τάδε, που σοκαρίστηκε από το όνομα «λεσβίες» είναι εκδότης του ακροδεξιότατου περιοδικού «Δαυλός».

ΥΓ στο στρατό, πάντως, όπου υπερέτησα στο νησί, επί δεκάμιση μήνες ουδέποτε χρησιμοποιήσαμε το επίθετο «λέσβιος» ή «λεσβία» για τους κατοίκους του. Πάντα «γκασμάδες» και «γκασμάδισσες» τους λέγαμε και ουδείς παραπονέθηκε.

Anonymous said...

To ότι "η λέξη λεσβία χρησιμοποιείται διεθνώς και επισήμως με τη συγκεκριμένη σημασία από τον 19ο αιώνα" δεν αποτελεί επιχείρημα, μιας και η λέξη λεσβία για την καταγόμενη ή την κάτοικο της Λέσβου είναι κατά πολύ αρχαιότερη. Αν η ΟΛΚΕ προβάλλει ως επιχείρημα το χρόνο χρήσης του όρου, μάλλον λειτουργεί προς δικαίωση των μηνυτών της.

Τα λοιπά περί λέσβιας για την καταγόμενη ή την κάτοικο Λέσβου και λεσβίας για την ομοφυλόφιλη γυναίκα που γράφουν διάφοροι, στερούνται σοβαρότητας και γνώσης.

Της ίδιας σοβαρότητος στερούνται και οι απόψεις ότι η χρήση της λέξης λεσβία "συνιστά επιθετική και συμπλεγματική συμπεριφορά των ομοφυλόφιλων γυναικών".

Λεσβία είναι η καταγόμενη ή η κάτοικος της Λέσβου, λεσβία θέλει να ονομάζεται και η ομοφυλόφιλη γυναίκα. Η διαφορά είναι πως η μεν πρώτη ονομάζεται έτσι "αυτοδικαίως" -θέλει δεν θέλει-, η δε δεύτερη κατόπιν επιλογής της.

Για να μην επαναλαμβάνομαι "εφ' όλης της ύλης" παραπέμπω σε μία άλλη, σχετική, συζήτηση καθώς και σε μία συμβιβαστική πρόταση που θα λύσει τα χέρια όλων.

Σε ό,τι αφορά στο ζήτημα, θα έλεγα ότι υπάρχουν πολύ σοβαρότερα προβλήματα με τα οποία θα μπορούσαν να ασχοληθούν οι τρεις μηνυτές.

Kατά τα άλλα, αγαπητή Μανταλένα, διαπιστώνω μια ασυνέπεια σχετικώς με την διατυπωμένη θέση σου περί της χρήσης του ονόματος Μακεδονία για το κράτος των Σκοπίων. Γιατί αι μεν δικαιούνται, και οι δε όχι, τόσο που να χαίρεσαι (και να χαίρομαι) επειδή "τον ήπιανε";;

Και, τέλος, άσε τα ...παραπλανητικά I wish I was a lesbian. Αφού είσαι! Στην "ανάπηρη ιστορία σου", η κοπέλα σου δεν μας έγραψες πως σε φρόντιζε;

Mantalena Parianos said...

Σκύλε της B.K. >>
ΚΑι τη Λήμνο έτσι δεν την λένε; Γκασμαδία; Τότε ποια είναι η μυθική Γκατζολία; Χάθηκα...


:]


Κ.σ.Μ. >>
Ευχαριστώ για την ανακεφαλαίωση, αλλά όχι και λυνκ του λαπουτοκλάτς στο μπλογκ μου! Και ότι δήθεν μάλιστα εκεί γίνεται "συζήτηση"...
Καμία συζήτηση δεν μπορεί να γίνει με ένα διπρόσωπο ρουφιάνο και εγωιστικό αλητάκο που το μόνο που ζητάει είναι να προκαλεί την προσoxή και φασαρία.
Αφήνω το σχόλιό σου για πρώτη και τελευταία φορά: στο blog αυτό, το άτομο είναι θλιβερά καταχωρημένο στα ανεπιθύμητα trash.

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. said...

Κατανόηση Μαντλέν! Μη μιζεριάζεις με τα λινκς, σιγά τα ωά! Τα λινκς στα σχόλια, δεν επηρεάζουν τις μετρήσεις.

Εξάλλου, στο ίντερνετ είμαστε και μη μου πεις ότι δεν ξέρεις πόσοι είναι όχι, μόνον διπλοπρόσωποι αλλά, πολυπρόσωποι, και ειδικά στα μπλογκς! (δέχομαι τον χαρακτηρισμό για οικονομία της συζήτησης). Το έλα να δεις γίνεται. Μερικοί μάλιστα με διαφορετικά προφίλ και ξεχωριστά μπλογκς λινκάρουν τον εαυτό τους χωρίς να ομολογούν την πολυπροσωπία τους!

(έλα τώραααααα... αφού ξέρεις τι γίνεται...)

Προσπαθούμε να αλληλεπιδρούμε με τις εικονικές περσόνες του καθένα, με όποιο τρόπο θέλει ο καθένας, αλλά ας μην τα μπλέκουμε με την real life, που εκεί η διπλοπροσωπία έχει άλλη βαρύτητα.

Για να στο κάνω πιο λιανά, θα μπορούσα να διαφωνήσω μαζί σου στο εικονικό επίπεδο των μπλογκς, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα σου έκοβα την καλημέρα στην real life.

Και το αντίθετο: θα μπορούσα να τσακωθώ μαζί σου προσωπικώς, αλλά στο μπλογκ σου θα έγραφα, αν μου έκανε κλικ κάποιο ποστ σου.

Ωστόσο, αν σε χαλάει τόσο, λινκ του jago, δεν θα σου ξαναβάλω.

PAP DX said...

Σύμφωνα με τη γεωγραφία που έκανα στη Δ'Δημοτικού (την εποχή της λάσπης) το νησί ονομάζεται Λέσβος και η πρωτεύουσα Μυτιλήνη.
Πάντως εάν όντως αποφασίσουν να μετονομάσουν το νησί σε Μυτιλήνη, θα μπορούσαν οι λεσβίες να αρχίσουν να αυτοαποκαλούνται μυτιληνιές, έτσι για να τους τη σπάσουνε!