Jan 31, 2008

"Δεν συμμετέχουμε στο πένθος, ούτε στη θανατολαγνεία"


"Δεν συμμετέχουμε στο πένθος, ούτε στη θανατολαγνεία"
- ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟ, Νότια προάστεια Αθήνας

Πέμπτη, Ιανουάριος 31, 2008

(δεν ειχε ακομη "κοιμηθει" και τα κορακια της Ιερας Συνοδου και οι μητροπολιτες κοιτουσαν μετα την κηδεια για μια θεση στην ιεραρχια. Καλο ταξιδι Χριστοδουλε, αυτος ηταν και θα ειναι ο ναος της εξουσιας...)

δεν ησουνα ο "Χριστοδουλος μας"

Το σεβομαστε για τους αλλους, αν και εμεις δεν συμμετεχουμε στο πανελληνιο πενθος για τον Χριστοδουλο

Δεν συμμετεχουμε ομως και στην θανατολαγνεια καποιων

Με την αλαζονεια και τον φανατισμο της "ορθοδοξης απολυτης πιστης",τον θρησκευτικο σκοταδισμο και το χρηματιστηριο του "Οικου του Θεου" που ευλογησανε χουντες και δημοκρατιες βρεθηκαμε και βρισκομαστε απεναντι.

Την ωρα που φευγει ομως ακομα και ο αντιπαλος και εχθρος για το ταξιδι που κανεις δεν θα αποφυγει, δεν εχει θεση η φιλια με τον νεκροθαφτη και τον θανατο!
Πολυ περισσοτερο δεν εχει χωρο αναμεσα σε αναρχικους και αγωνιστες, το μισος, η κακια και ο μισανθρωπισμος!
Και οταν εκφραζεις δημοσια με αφισσα την χαρα για την αρρωστια του Χριστοδουλου εισαι ετοιμος να το κανεις για τον καθενα απο εμας αθλιο κουφαρι της "αυτονομιας"!
Γιατι εχεις στο μυαλο σου και στο στομα σου κατι χειροτερο απο τον καρκινο που "σαπισε τον πατερ"!
Την μποχα και την σαπιλα απο το πτωμα της "ιδεολογιας" σου και τον χουλιγκανισμο της θρησκειας σου που ξεχασε το καπακι της αποχευτεσης της ανοικτο!

ΧΩΡΙΣ ΘΕΟ,ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΗ
ΧΩΡΙΣ "ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΗΝ ΑΓΙΑ",

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

28/1/08

"Μαυρο και Κοκκινο",νοτια της Αθηνας
"Ελευθεριακη Κινηση Κορινθιας"
"Πολιτικο Καφενειο",διαδικτυακη ιστοσελιδα εναλλακτικης ενημερωσης και αντιπληροφορησης

_____________________________________________________




δυο παλαιοτερα κειμενα που ειχαν παραληπτη τον ιδιο τον αρχιεπισκοπο

(κάτι σάν εισαγωγή)

η περιπέτεια τής υγείας τού αρχιεπισκόπου κ.Παρασκευαϊδη είναι σεβαστή, σεβαστή δέν είναι η ιστορία του κατά τήν διάρκεια τής χούντας αλλά καί τής "δημοκρατίας" όπου αυτός καί η εκκλησία του συνεχίζουν νά "διαβάζουν", αδιάφοροι γιά τήν κοινωνική εξαθλίωση καί τήν βαρβαρότητα τού Κράτους

ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΚΕΙΜΕΝΑ ΡΙΧΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 14/8 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ, ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΒΟΛΟ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ, ΣΤΟ ΨΥΧΙΚΟ

ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΧΡΥΣΑΦΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΝΕ...ΜΑΪΑΜΙ.ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΚΑΛΑ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΣΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ, ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΑΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΑΡΓΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥΣ?

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΣ δέν θέλει τόν σωματικό πόνο καί τόν θάνατο ΚΑΝΕΝΟΣ, "μακαριώτατε", αλλά...

1

Πνιγήκαμε στά σαπιοκάραβα τών δουλεμπόρων, καήκαμε στίς φυλακές, λιώσαμε από καρκίνο στά άθλια νοσοκομεία σας,σκοτωθήκαμε στήν Ρικομέξ, στήν Κόρινθο καί στό Πέραμα, μά εσύ "διάβαζες" καί ευλογούσες τήν καθημερινή μας Κόλαση!
Αρρώστησες καί από ότι είδες τό όπιο τής θρησκείας είναι άχρηστο μπροστά στήν ορμή τού θανάτου.
Εζησες (ευτυχώς), καί άν θέλεις νά καθήσεις κάποτε στά δεξιά τού Θεού σου θά πρέπει νά δώσεις πίσω όλους τούς χιτώνες πού έντυσαν τήν εκκλησία σου αφήνοντας τούς κολασμένους γύρω σου γυμνούς!

2
ΟΥΤΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΟΥΤΕ ΚΡΑΤΟΣ
ΟΥΤΕ ΘΕΟΣ, ΟΥΤΕ ΑΦΕΝΤΗΣ

Αρχιεπίσκοπε Χριστόδουλε,
Θά ξεκινήσουμε αυτή τήν σύντομη επιστολή μέ τήν επισήμανση ότι εμείς δέν πιστεύουμε σέ κανένα θεό, σέ καμία "μεγαλόχαρη" καί σέ κανένα "βοσκό" ή "πατέρα" καί στήν μόνη πίστη πού αφήνουμε σταγόνα σταγόνα τό αίμα μας καί τόν χρόνο μας είναι σέ αυτήν τής υπόθεσης τής ελευθερίας καί τής απαλλαγής τού ανθρωπίνου γένους από τήν νάρκωση καί τό ψέμα τής κάθε θρησκείας καί εξουσίας!
Διαπίστωσες μέσα από τήν προσωπική σου εμπειρία πώς κανείς δέν είναι "αιώνιος" καί πώς από τά χέρια τού ανύπαρκτου θεού σας δέν γίνεται χειρουργείο καί θεραπεία, έτσι προτίμησες νά πάς στό Μαϊάμι γιά επέμβαση αντί νά πάς μέ τούς "άλλους" αύριο στήν Τήνο νά προσκυνήσεις γιατί πολύ απλά γνωρίζεις ότι η πλάνη τής θρησκείας καί οι γονυκλισίες στήν Παναγία σας δέν έχουν καμία δύναμη νά κάνουν τό "θαύμα" ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ η επιστήμη,η μόνη πραγματικότητα πού κρατά τήν "ταπεινή ζωή" στά χέρια της, Η ΜΟΝΗ ΙΚΑΝΗ νά αλλάξει τήν τύχη τής υγείας σου!

ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ "ΜΑΣ", αλλά άν θέλεις νά είσαι τών άλλων...
Εχεις μπροστά σου τό παράδειγμα τού ποδοσφαιριστή Ριβάλντο πού χωρίς νά έχει τήν τεράστια περιουσία πού έχει η εκκλησία σας, έδωσε 195.000 ευρώ στά παιδιά πού λιώνουν από καρκίνο.
Δώσε λοιπόν ΠΙΣΩ τά αμύθητα πλούτη πού απέκτησε η "ορθοδοξία" σου από τήν αφέλεια τών πιστών σου(υπάρχουν χιλιάδες πού υποφέρουν καί πεινούν καί εσείς χούντα καί "δημοκρατία" τά ίδια παραμύθια) καί όταν μέ τό καλό γίνεις καλά (πού στό ευχόμαστε) πάρε τά παιδιά πού πάσχουν από καρκίνο νά γίνουν καλά εκεί πού πήγες καί εσύ, δώσε τά σπίτια καί τήν γή πού κατέχετε παράνομα σέ φτωχούς καί άστεγους (ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ) καί πάρε πρωτοβουλία γιά τήν αποφυλάκιση τών αρρώστων κρατουμένων.
Φυλακισμένοι τοξικομανείς, μέ καρκίνο, μέ σοβαρές παθήσεις, μέ aids, ανήλικα παιδιά πού μεγαλώνουν μέ τίς μητέρες τους κρατούμενες στίς φυλακές-κολαστήρια δέν τούς αρκούν οι "εξομολογήσεις" καί οι "προσευχές" σας, δέν τούς απελευθερώνει η "φιλανθρωπία" σας από τό μαρτύριο καί τόν πόνο τής κρατικής, "σωφρονιστικής" βαρβαρότητας!
Ακολουθησέ τα όλα αυτά καί είναι ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ.
Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ ΔΕΝ "ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΑΓΜΑ" ΑΝ ΔΕΝ ΣΩΘΟΥΝ ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ!

περαστικά,κατά τ΄άλλα....
γιά τήν ευθύνη
Αναρχική πρωτοβουλία από τά νότια
"Μαύρο καί Κόκκινο"
14/8/07
erozer2000@yahoo.gr

αθεοι καί αναρχικοί μέ μόνη πίστη τήν Ελευθερία
"Μαύρο καί Κόκκινο"
νότια προάστια Αθήνας

Υ.Γ.
Το κείμενο ήρθε με mail στον Motorcycle Boy από την ομάδα "Μαύρο και Κόκκινο" και το αναδημοσιευσε στο Καλαμποκο-blog.

.

Jan 30, 2008

Ευλόγησον...


...όλα τα καλά παιδιά

φωτό που βρήκα στου Πιτσιρίκου


.

Jan 28, 2008

Makis hate - site

Είδες τον Μάκη; Σε είδε πρώτος.

Aπίστευτο hate-site.

.

Ποντάροντας στην επιτυχία του blog μου

Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος ροζ DVD εκοιμήθη Ζαχόπουλος Τσέκου Μάκης Τριανταφυλλόπουλος Θέμος Αναστασιάδης Χατζηνικολάου Καμπουράκης Όλγα Τρέμη Αρχιεπίσκοπος mEGA ALTER Χριστόδουλος ANTENNA ΑΝΤ1 Πανμακάριστος Χίος ΣτΕφαΝος Πολιτισμού Υπουργείο Γενικός Γραμματέας STAR DVD ΜΜΕ media DVD κακαουνάκης Κουκοδήμος Βουλευτής Ν.Δ. Κωστάκης Νατάσσα Espresso Οικονομέας dvd εκατό χιλιάδαι δίσκοι γκραν σουξέ Καλαμπουράκης Κα(λα)μπουράκης Υπ.πο. Τσέκου Τζέκου

Α ρε βλήματα. Ό,τι προσπαθείτε τόσες μέρες, μπορώ να το κάνω με ένα Mantalenoποστάκι.

Αφιερωμένο στον Αrtois
που δικάzει τις προθέσεις και το timing μου

Cat Pοwer, the Covers Girl






Σαν φόρος τιμής στο πρώτο post του Ελεύθερου Σκοπευτή πριν από δυο χρόνια...
Από τότε δεν χαλούσα χατήρι, οέο.

Άκου διασκευή στο γνωστό κομμάτι της Billie Holiday:
Cat Power - Don't Explain


μανταλενομούτς

Εκοιμήθη ο αρχιεπίσκοπος. Εσείς πότε θα ξυπνήσετε;


Λάβαρα στιους δρόμους για τις ταυτότητες, στην πυρά: από το βιβλίο κάποιας Μαντόνα Τσικόνε (Σεξ, λέμε) μέχρι τον Τελευταίο Πειρασμό του Σκορτσέζε και από τον Νίκο Καζαντζάκη, μέχρι τον Μίμη Ανδρουλάκη (να λείπουν οι συγκρίσεις, pls).

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, ο άνθρωπος που ήθελε ένας από τους λιγοστούς πνεύμονες πρασίνου της πόλης να γίνει Μητρόπολη, δεν είναι πια μαζί μας.
Οι μελλοντίκοί έμποροι όπλων και ναρκωτικών, οι Βαβύληδες, πενθούν επειδή θα μείνουν χωρίς συστατικές επιστολές. Οι παρατρεχάμενοί του πού ψώνιζαν ροζ κασέτες και αγοράκια από την Κουμουνδούρου, πενθούν και τον μνημονεύουν.
Το παρεκκλησιιαστικό για το οποίο "θα έκανε κάθαρση μόνη της η εκκλησία" αγγαλιάται. Γιοσάκης και ο άλλος ο Αθηνών με τα εκατομμύρια ευρώ καταθέσεων (ποιος Θέμος;) ανάβουν ένα κεράκι εις μνήμην του.
Ο θρησκευτικός ηγέτης που ασχολήθηκε με την πολιτική, την Μακεδονία και την Μαργέτη (remember?), αλλά όχι και τα Αλβανάκια, Ρουμανάκια, ΝΙγηριανάκια κ.λπ. της χώρας μας, αφού δεν είπε ποτέ έναν λόγο αγάπης για τα ξενάκια που πρωτεύουν στο σχολείο και δεν τα αφήνουν να σηκώσουν το σημαιάκι του Χριστοδουλιστάν,
που πρέσβευε και στήριζε "τη Δεξιά του Κυρίου",
που φασίζωντας θέλησε να επιβάλλει το θρήσκευμά του σε όλους τους κατοίκους αυτής της οπισθοδρομικής μπανανίας που λέγεται Ελλάδα, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.

He's got his own little piece of heaven now.


Επιτεύγματά του:
ο αποχαρακτηρισμός εκτάσεων με σκοπό την εμπορική εκμετάλλευση από την εκκλησία, οι κατάφωρες διακρίσεις εις βάρος όχι μόνο αλλόθρησκων πολιτών αλλά όλης της Ελλάδας που τον παρακολουθούσε να απολαμβάνει περίθαλψης που κανείς άλλος έλληνας δεν θα απολάμβανε, το αφορολόγητο των κερδών από τις Μητροπόλεις.
..

Aν μου διαφεύγει και κάτι, leave a comment please.

Jan 27, 2008

Do You Love Me? Ένα παραγνωρισμένο, τριστιτάνιο και παντεράστιο αριστούργημα



Bendaly family from Lebanon (late '70s - early '80s)

.

Μια απορία μόνο...

Δεν ασχολήθηκα με τους άσχημους ανθρώπους του πρωθυπουργού και ούτε θα το κάνω. Όσοι ψηφίσατε αυτό το κόμμα με τον πυρσό στο έμβλημα, που λίγους μήνες πριν άφηνε την χώρα στο έλεός της και στις πυρκαγιές, να τους χαίρεστε.
Μια απορία έχω μόνο για τον ΓΓ του Υππο του οποίου υποτίθεται πως θίγονται τα προσωπικά του δεδομένα και αχ, τι θα πει η οικογένειά του κ.ο.κ.
Αυτός ο πόρνος δε σεβάστηκε ολόκληρο τον ελληνικό λαό και έκανε ό,τι γούσταρε ασχέτως νόμων, μπορεί κανείς να μου εξηγήσει γιατί τώρα εγώ θα πρέπει να σεβαστώ την αξιοπρέπειά του; (την ποιά;)

.

Jan 26, 2008

"I come with this darkness and go away white"


Μανούλα... οι Bauhaus επιστρέφουν με νέο άλμπουμ!


"Bauhaus are to Goth, what Radiohead are to Prog"
- NME

'ντάξει;

Ξεπήδησαν μέσα από τα σπλάχνα του punk rock στα τέλη του 1978.
Μέσα σε τέσσερα μόλις, καθοριστικά για το γκρούπ, χρόνια οδήγησαν στην γέννηση ένος νέου μουσικού είδους, του Goth, εξελίχθηκαν, ξεπέρασαν τον ήχο τους και άφησαν δυναμικά το στίγμα τους σε μία ολόκληρη εποχή, αυτή του post punk.

track: Telegram Sam


Οι Bauhaus διαμόρφωσαν ένα νέο ήχο, παντρεύοντας το new wave και το glam rock με ατμοσφαιρικές ορχηστρικές συνθέσεις. Ήταν ένας άγριος, εμπνευσμένος, συναρπαστικός ήχος.

track: Bela Lugosi is dead


Θα είναι και το νέο τους cd έτσι;
Ο Peter Murphy πάντως δήλωσε πως ηχογραφήθηκε μέσα σε 18 μέρες:

"Since Bauhaus are no longer a band working together, we are planning at least to release an album that was recorded in a stunning 18 day period including writing recording and mixing , and this should reach your doorsteps early 2008. I plan to play Bauhaus material from time to time from this point on in the future. This is a change from my policy over the years whereas in my own live work I chose never to play Bauhaus material, preferring to leave that to whenever the band were to decide to reform. Now that Bauhaus has seen its last incarnation as a bona fide band, the tours of the recent year and a half were our last ever. So from now on, I will incorporate my Bauhaus work into my solo concert work".




track: She's in parties


To album θα έχει τίτλο "Go Away White", οι Mantalenoπληροφορίες λένε ότι στο εξώφυλλο θα φιγουράρει ο Bethesda, ο άγγελος-θεραπεύτης των νερών (μόλις βράχηκε το βρακάκι μου πάλι).




Και έχουμε και επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας, μανουλάκι μου: 3 Μαρτίου 2008 παγκοσμίως αυτό - στην Ελλάδα, από την Hitch Hyke.


.

Jan 25, 2008

Η ζωή παίζει παράξενα παιχνίδια


Ένας 40άρης οικογενειάρχης ψωνίζει στο σούπερ μάρκετ.
Κάποια στιγμή παρατηρεί μια εντυπωσιακή ξανθιά και ασυναίσθητα τη χαζεύει. Η ξανθιά του επιστρέφει το βλέμμα.
Την ξανακοιτάζει πιο έντονα, τον κοιτάζει και αυτή. Aυτό διαρκεί κάμποση ώρα, ώσπου αποφασίζει να της μιλήσει:
"Συγνώμη", της λέει, "μήπως γνωριζόμαστε;"
"Βέβαια", του απαντάει εκείνη. "Ένα από τα παιδιά μου είναι δικό σας!"
Ο τύπος σαστίζει, σκέφτεται και ξαφνικά θυμάται τη μοναδική φορά που απάτησε τη γυναίκα του. Τη ρωτάει λοιπόν:
"Μήπως είστε εκείνη η στριπτιζέζ που είχανε καλέσει σε ένα μπάτσελορ πάρτυ στην Πεύκη πρόπερσι την άνοιξη και είχαμε καταλήξει να κάνουμε άγριο σεξ στην κουζίνα; Μου είχατε δέσει τα χέρια με χειροπέδες και μου χώσατε και ένα καρότο στον κώλο..."
Συνοφρυωμένη τότε εκείνη του απαντάει:
"Όχι, είστε ο φιλόλογος του γιου μου..."

.

Η εκπομπή της ΕΤ1 για τα blogs σας, παιδιά (πλήρης)













As uploaded on YouTube by iadeon

.

Jan 24, 2008

A fucking great post from Motorcycle Boy

Ένα σπουδαίο ποστ που συμπηκνώνει όσα θα έπρεπε να έχεις υποψιαστεί πριν ξαναεκλέξεις τη ΝΔ

34 άλογα

Τελευταία δεν γράφω. Δεν κόβω βόλτες ούτε στα blogz –κι αν αφήσω σχόλιο είναι για πολύ σπουδαίο εσωτερικό μου λόγο.
Ούτε στα δάση και τις θάλασσες κόβω βόλτες πια. Τα άλογα έρχεται και τα φροντίζει ο Δ. μια φορά τη βδομάδα.

Ξυπνάω σχεδόν κάθε βράδυ κατά τις 4:50 με 5:00, από τους πόνους και το πιάσιμο. Μη ρωτήσεις τι κάνω τότε. Διαβάζω το τελευταίο της Τόνι Μόρισον αλλά σύντομα θα τελειώσει.

Έχω πάψει να ονειρεύομαι, ούτε εφιάλτες δεν έχω πια. Έχω πάψει ακόμη και να μετρώ τις εκθέσεις και τα πάρτι που θα ήθελα να πηγαίναμε. Τα ταξίδια δεν με προκαλούν ούτε για να σερφάρω στο web. Ακούω καινούρια δισκάκια με μισή καρδιά. Τα live και τα dvd των REM, Cowboy Junkies, Amy Winehouse βρίσκονται στο ράφι απέναντι από το κρεβάτι μου μαζί με τις θήκες και τα βαλιτσάκια του dj-ing. Στη δουλειά θα με απολύσουν (λογικά) μέχρι το τέλος του Γενάρη. Σούπερ;


Το blog των Καπέλων τέλειωσε για μένα και για αρκετό ακόμη κόσμο που ξέρω και χαιρόμουν τη συστέγαση μαζί του. Για όλα φταίνε κάτι θλιβερά τυπάκια σαν τον μπλόγκερ γκοντό. Οι λόγοι βέβαια δεν αφορούν κανέναν άλλον, αλλά είναι εσωτερική υπόθεση αφού στο γκοντοσύμπαν όλα γίνονται κρυφά και κάτω απ’ το τραπέζι.
Στο ξενέρωμα αυτό που οδήγησε κόσμο να αυτοδιαγραφεί απ’ τα Καπέλα – και μαζί και τον υπαίτιο σαχλόμαγκα, ήρθαν να προστεθούν και τα προσωπικά μου.
Διάθεση να γράψω δεν υπάρχει. Τις λιγοστές μέρες που αισθάνομαι λίγο πιο ανεβαστικά όπως σήμερα, αφοσιώνομαι σε ένα δυο πράγματα που μου εξασφαλίζουν ακόμη το νοίκι. Πάλι καλά.

Δεν ανησυχώ όμως. Γιατί ο γιατρός μου έδωσε ισχυρή αντιβίωση και
το πρήξιμο (μας έπρηξες, ρε βλαμένε) υποχωρεί με ταχείς ρυθμούς, κύριέ μου. Τη Δευτέρα που είχα βγει στον κήπο τα άλογα ήταν εκεί. Και τα είδα. Και τα 34. Ήταν ήσυχα και έλαμπαν κατάμαυρα σα να μου έλεγαν ότι την άνοιξη που θα μπορώ να ξανακαβαλικέψω, θα κάνουμε μαζί ένα μεγάλο ινδιάνικο ταξίδι.

Τους έριξα λίγο νερό και τους σκέπασα τη σέλα. Ξεκουραστείτε, είπα. Θα σας ζητηθούν τα πάντα.

Jan 18, 2008

Μήλα εναντίον όλων (this is Spartaaa)


"No beverages were harmed during the making of this movie. However, many apples have died".

[είχε ποσταριστεί στο YouTube πριν από επτά μήνες - μα, πώς μου είχε ξεφύγει αυτό;]

:]

Jan 16, 2008

ΑΥΡΙΟ Πέμπτη 17/1 - Απεργία εργαζομένων στο χώρο του βιβλίου

Οι εργαζόμενοι του βιβλίου ΑΠΕΡΓΟΥΝ στις 17/01. Δεν επαιτούν, δεν ζητιανεύουν, δεν παρακαλούν και για αυτό δεν περιμένουν από την ηγεσία της ΓΣΕΕ πλέον και πολλά πράγματα.



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ-ΧΑΡΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Μεσολογγίου 5,2ος όροφος, Εξάρχεια

“ΤΟ ΠΙΟ ΦΘΗΝΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ”


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ
Οι εργαζόμενοι στο χώρο του βιβλίου απεργούν στις 17 Γενάρη.

Απεργούμε ενάντια στα αντιασφαλιστικά μέτρα που προωθεί η
κυβέρνηση με την πλήρη σύμπραξη ΣΕΒ- ΕΕ και ΠΑΣΟΚ.

Απεργούμε ενάντια στο ενδεχόμενο να δουλεύουμε ανασφάλιστοι
ή ιδιωτικά ατομικά ασφαλισμένοι, χωρίς δικαιώματα υγείας και
πρόνοιας, ενάντια στην προσπάθεια για επιμήκυνση του χρόνου
εργασίας ως και τα 70, ίσως και ως το θάνατο.
Απεργούμε για να μπορούμε να ζούμε από ένα και μόνο αξιοπρεπή
μισθό. Ενάντια στην ακρίβεια και τη λιτότητα που ξεκοκκαλίζει το
πενιχρό εισόδημα μας. Απεργούμε για 1400 ευρώ καθαρά βασικό
μισθό.

Απεργούμε για να μη δουλεύουμε ήλιο με ήλιο. Για να σταματήσει
τώρα η επιμήκυνση του ωραρίου των καταστημάτων, για να μην
γινόμαστε λάστιχο με σπαστά ωράρια και σπασμένες ζωές. Για να
μην υπάρχουν απλήρωτες υπερωρίες. Για να μην υπάρχουν τελικά
υπερωρίες.

Απεργούμε για το βιβλίο. Ενάντια στην εργοδοτική - κυβερνητική
λογική που θέλει το βιβλίο είδος πανάκριβο - απρόσιτο, μακριά από
την πλειοψηφία της νεολαίας και των εργαζομένων.

Απεργούμε γιατί τα «παλάτια» και οι «αλυσίδες» καταστημάτων
βιβλίου δε χτίζονται από την «δημιουργικότητα» και την
«εργατικότητα» των αφεντικών μας, αλλά από την
υπερεκμετάλλευση μας, τις χαμένες μας υπερωρίες, τα 600 - 700
ευρώ μισθό, τις πενιχρές αυξήσεις και τα ακριβά βιβλία.
Απεργούμε για όλους ΕΜΑΣ.

Ενώνουμε τις φωνές μας με τους απεργούς συναδέλφους μας στα
λιμάνια, τους χιλιάδες απολυμένους, του κόσμου της παιδείας και τη
νεολαία που συνεχίζει να αντιστέκεται κόντρα στις μελωδίες της παρακμής που η τηλεόραση και οι εφημερίδες τόσο έντεχνα πλασάρουν.
Παλεύουμε για ΜΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.


Γιατί τα 1400 ευρώ βασικό μισθό, το 7ωρο- 5ήμερο- 35ωρο και τα άλλα μας αιτήματα δεν είναι και δεν θα πρέπει να είναι αιτήματα μόνο του δικού μας κλάδου. Πρέπει και μπορούν να γίνουν αιτήματα κάθε πολίτη που δεν βλέπει τον εαυτό του ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ, αλλά ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ, στο πλάι μας και μαζί μας.

__________________________________________


OΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΝ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΙΣ 17/01 ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τις νέες και τους νέους, τον κόσμο του
πνεύματος, τους λογοτέχνες, τους ανθρώπους των τεχνών και των
γραμμάτων να σταθούν στο πλάι μας, αλληλέγγυοι στον αγώνα μας.

ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
στις 11.00 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο
(ΣΟΛΩΝΟΣ & ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ)

Αυτοκτονείστε ή παραιτηθείτε

Κατ' αρχάς, μια διευκρίνηση:
Επειδή δεν είναι όλοι οι δημοσιογράφοι αυτό που τεχνηέντως επιχειρεί να υποβάλλει στην κοινή γνώμη ο πικραμένος λαουτζίκος -τύπου σιχαμάτζικα- και η διεφθαρμένη εξουσία -τύπου ΝΔ,
έχοντας αμφότερα τα είδη ως κοινό παρανομαστή τη δική τους ανεπάρκεια και ξαγρύπνια, τον τελευταίο καιρό.
.., να εξηγήσουμε κάτι:


Τα 5 μυριάκια (και πλέον), λοιπόν, που μπορεί να διαθέτει - εξίσου ο Θέμος όσο και Μάκης, ο συνεταίρος του, δεν προέρχονται τόσο από την ιδιότητά τους ως δημοσιογράφοι αλλά από την ιδιότητά τους ως ΕΚΔΟΤΕΣ. Οι άνθρωποι -το ξαναγράφω για να το εμπεδώσουμε- είναι (και) εκ-δό-τες.

Άλλο τώρα το ότι κάνουν δήλωση πόθεν έσχες λόγω της ιδιότητάς τους ως δημοσιογράφοι… κάτι που ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ επαγγελματικός κλάδος στη χώρα δεν κάνει - με εξαίρεση τους πολιτικούς της Βουλής (γιατί για τους δικαστικούς, θα θυμάστε ότι μια χρονιά το είχαν… ξεχάσει να κάνουν).

Λοιπόν, αυτό που θέλω να πω, είναι ότι δεν είναι όλοι οι δημοσιογράφοι κατάπτυστοι και ότι ανεξάρτητα από τον ρόλο του "Δημοσιογράφου" που επικαλείται διακαώς και διαρκώς στις εκπομπές του ο Μάκης, (χωρις να εξετάζω το αν και πόσο καλός ή κακός μπορεί να είναι), ο άνθρωπος είναι πριν απ’ όλα εκδότης πια. Όπως και ο Θέμος. Και οι εκδότες είναι "Κεφάλαιο" - πώς το λένε; Νομιμοποιούνται να διαθέτουν 10 και 20 μυριάκια χαλαρά. Και εδώ θα είμαστε, θα δειτε ότι ο Θέμος μάλλον δεν θα δυσκολευτεί να τα δικαιολογήσει…



Εμένα πάλι, ΆΛΛΟ με απασχολεί:
Πότε θα παραιτηθεί επιτέλους ο Καραμανλής;

νομίζω ότι δεν αντέχουμε άλλη σαπίλα

(τσιτουρίδης, βαρθολομαίος, ζαχόπουλος, βουλγαράκης, τώρα και ο καρδας του σδοε)

Στην Athens Voice ο Νίκος Γεωργιάδης περιέγραψε πρόσφατα με εκπληκτικό τρόπο, σε μια μόνο παράγραφο, το προφίλ των ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ του πρωθυπουργού σχετικά με τα παραπάνω πρόσωπα, που είτε αυτοκτονούν, είτε δολοφονούνται, εμπλέκονται σε σεξουαλικά σκάνδαλα (σκέψου μόνο, ότι ο ζαχό πουλος είχε κολλητό στην άκρα δεξιά και στη βιομηχανία του πορνό και θα καταλάβεις ποιοι άνθρωποι διοικούν τον πολιτισμό μας).

Έγραψε λοιπόν ο Γεωργιάδης για όλα αυτά τα φρούτα:

“Η άσκηση εξουσίας της παρούσας κυβέρνησης ακολουθεί ένα συγκεκριμένο μοντέλο.
Πρόκειται για λούμπεν πυρήνες που λειτουργούν σε συνθήκες υποκόσμου,
ακολουθούν μονοπάτια underground,
και σε περίπτωση αποτυχίας, πληρώνουν το τίμημα με τη μέθοδο του φιλιού της μαφίας”.


Λούμπεν; Ποιοι είναι οι λούμπεν; Ο Τσιτουρίδης, όπως και ο Ζαχόπουλος ήταν προσωπικές επιλογές του πρωθυπουργού.
Δική του επιλογή ήταν και ο Βαρθολομαίος. Την υπόθεση των υποκλοπών τη διαχειρίστηκε ο Βουλγαράκης, συνειδητή επιλογή του Κώστα Καραμανλή στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.
Να συνεχίσω;

Ο Βασίλης Μαγγίνας ήταν επίσης συνειδητή επιλογή του Καραμανλή στο υπουργείο Απασχόλησης μετά τη δεύτερη αποπομπή Τσιτουρίδη.

Τι άλλο χρειάζεται να δούμε για να παραιτηθεί πλέον;



ΥΓ.
Απεμπλουτισμένο, το παρόν ποστ αναρτήθηκε και ως σχόλιο μου σε αυτό το ποστ του
MacManus.

ΥΓ 2.
Οι φωτογραφίες είναι φυσικά άσχετες με το ποστ, αλλά δε νομίζω ότι θα ήθελε κανείς να μοστράρω αυτούς τους άσχημους ανθρώπους. Ποιος αντέχει να τους βλέπει άλλο;

.

Jan 14, 2008

Jan 10, 2008

MantalenoΚουίζ: Βρείτε την ξανθιά


Ποια από τα παραπάνω τρυφεροποδαράκεια ανήκουν σε ξανθό γκομενίδιο;

Και κυρίως ΠΩΣ το βρίσκεις; Ή πώς το αιτιολογείς;

:]

Η απάντηση εδώ
(σκέψου το όμως λιγάκι πρώτα, ναι;)

.

Τουμποφλό, τουμποφλάι



Η ζωή μιμείται την τέχνη. Γι' αυτό όλα είναι σκατά.


Επιστροφή στο πχοιοτικό blogging. Παρακάτω θα βρείτε για νταουλόουντ κομματάρα, έξτρα σούπερ σπέσιαλ από άγνωστο group (οι συλλέκτες του μέλλοντος θα ΄χουν πολλή δουλειά για να ανακαλύψουν σε ποιο αλλοπαρμένο emo-ρεμπετάκι ανήκει η παρούσα εκτέλεση, σχεδόν όπως οι ερευνητές του blues γύριζαν ιδρωμένοι και κάθιδροι (quel pleonasme, cherie) στις φυτείες του Δέλτα αναζητώντας χαμένες μήτρες δίσκων blues από κερί, όταν βέβαια δεν αναζητούσαν άλλες μήτρες, πολύ πιο πρόσφατες και ηδονικές, αλλά εξίσου μαλακές και ηδυπαθείς όσο και οι νοτισμένες νότες (quel pleonasme, je mantaleno-insiste) των κιθαρωδών με τα χοντρά δάχτυλα (άουτς - so sexy) και τις 12άρες χορδές (σιγά μην είσαι και ο SRV) που χάιδευαν την ταστιέρα σα να χάιδευαν κοριτσίστικα σώματα, γλυστρώντας πάνω στο Ανείπωτο με τρόπο που φέρνει στο νου τις μέρες εκείνες όταν η Αφρική ήταν ακόμη η Αφρική, δεν υπήρχε ηλεκτρισμός και κομμάτια σαν αυτό που ποστάρω η ανώφελη, δεν ήταν εφικτά μια και η μουσική βιομηχανία δεν είχε ακόμη τα απαραίτητα αποθέματα σαχλαμάρας (τι λέω; τότε ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ μουσική βιομηχανία) για να μας βομβαρδίσει, όλους εμάς τους Ατλαντιανούς μικρέμπορους ονείρων σε τιμή ευκαιρίας, με σκουπίδια όπως το Tornero, Tornero, la mia vida ti daro ("θα γυρίσω θα φυρίσω, θα σου δώσω τη ζωή μου - ΠΡΟΣΟΧΗ: ΌΧΙ τη βίδα μου) και το συνακόλουθο και ποτπουράτο Dont' You Cry Tonight των Guns & Roses που με βδελυρή μαεστρία αναμιγνύουν οι άγνωστοι ερμηνευτές του παρόντος αριστουργήματος. Ε, ναι λοιπόν. Ναι. Τελεία είναι αυτή που έβαλα, λέμε.



Διαστημική αφόδευσις, τύπου σούπερ νόβα


Tornero_tuboflo_vromero_medley

(κλικ)

Καλή ακρόαση


- Που δουλεύεις είπαμε;

Όποιος ξέρει ποιο συγκρότημα ερμηνεύει το σματάκιο που δίνω για download, ας το πει τώρα, αλλιώς ας σωπάσει για πάντα.


ΜανταλενοΝιάου: εσύ την αμόλησες μωρή ψιψινέλ;
.

Jan 9, 2008

Arxedia Kotsia

Όλοι έχουμε ακούσει για ανθρώπους που έχουν κότσια ή αρχ@@@@.
Γνωρίζετε όμως τη διαφορά μεταξύ των δύο; Σε μια προσπάθεια να σας κρατάμε ενήμερους, ο ορισμός του καθενός εξηγείται παρακάτω:

ΚΟΤΣΙΑ
- είναι να φτάνεις σπίτι αργά μετά από μια βραδιά με τους
κολλητούς, να σε περιμένει η γυναίκα σου με το σκουπόξυλο στο χέρι και να τη ρωτάς:
"Ακόμα καθαρίζεις, ή ετοιμάζεσαι να πετάξεις κάπου;"

ΑΡΧ@@@@
- είναι να φτάνεις σπίτι αργά μετά από μια βραδιά με τους κολλητούς μυρίζοντας γυναικείο άρωμα και μπύρα και έχοντας κραγιόν στο γιακά σου, και να δίνεις μια στον κώλο της γυναίκας σου λέγοντάς της:
"Ήρθε κι η σειρά σου."

Μανταλενοσημείωση:
Ελπίζω αυτά να διαλύουν οποιαδήποτε σύγχυση ως προς τους ορισμούς. Από ιατρικής απόψεως το αποτέλεσμα των δύο είναι το ίδιο, αφού αμφότερα καταλήγουν σε θάνατο.


Photo by JI.
mailed by Virgin S.

Jan 1, 2008

Muchos colores

Να χαθώ στην αγκαλιά της

Να μην ξαναρχίσω το τσιγάρο -πριν τα 60 μου

Να τρώω ακόμη λιγότερο

Να μάθω να ξεκινάω από το τέλος (κάπου εκεί γύρω κωλοβαράει πάντα μια αρχή)

Να γίνω πιο πλούσια σε ζωτικές ψευδαισθήσεις

Να ξανακάνω σεξ αρτιμελής και με ελευθερία κινήσεων, γαμώτο

Να με αγαπήσουν όσοι αγαπήσω

Να μην μισήσω όσους με μισήσουν

Να γίνει γρήγορα καλά το πόδι και να ξανακαβαλήσουμε μηχανή

Να κάνω επιτέλους εκείνο το μυστικό ταξίδι

Να φτιάξουμε σύντομα ένα νέο ομαδικό project - blog για/με όλους τους φίλους μας που σκόρπισαν ή διαγράφηκαν ανισσόροπα από τα Καπέλα

Να ξανακάνω ραδιόφωνο (της προκοπής)

Να πάμε πάλι στης Αργυρώς για φαϊ, έστω και αν δεν είναι στην Πάρο

Να μπορέσω να αγοράσω το βιβλίο της Calliope που κάνει και ένα σκασμό λεφτά

Να βρω δουλειές τη νέα χρονιά ώστε να μην αναγκαστώ ξανά να ψάχνομαι σε πράγματα που δεν μου ταιριάζουν

Να επιστρέψω στο dj-ing και να μην έχουν βρει καλύτερο dj από μένα
:]

Να ξαναγράψω Mantalenoστήλη σε εφημερίδα και να περνάμε όλοι καλά (ή σχεδόν όλοι)

Να πέσει η κωλοκυβέρνηση της δεξιάς πριν μας φάνε οι Τούρκοι ή είναι πολύ αργά (Πολύδωρας, Μαριέτα, Βουλγαράκης, Ζαχόπουλος, Μαγγίνας…)

Να τελειώσω επιτέλους έστω και δυο δωμάτια από το σπίτι για να μετακομίσω εκεί

Να φτιάξω το punk/blues beat group που θέλω - με ντραμς, μπάσο, κόνγκας, Rhodes και κιθάρα (και να βρούμε και καμία λοξή τραγουδίστρια να ξεσκίζει το Summertime τραγουδώντας το σαν επίκληση στον σατανά (mantalena.at.gmail.com)

Να μην αργήσει άλλο εκείνη που περιμένω. Από τις 8 υποτίθεται ότι θα έπρεπε να είναι εδώ.

Να μάθω να χρησιμοποιώ και τα 2008 καινούρια μου χρώματα


.

Καπέλα στα Φώτα - το βιβλίο


Την Κυριακή, κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο - ανθολόγιο με κείμενα των bloggers από το συμμετοχικό blog-site Καπέλα Στα Φώτα.
30τόσοι άνθρωποι συνείσφεραν, με τις λέξεις του ο καθένας μας, για ένα σκοπό που δεν θα είναι μόνο λόγια.
Τι; Διάβασε και θα καταλάβεις. Κι αν μπορείς και θέλεις, βοήθησε κιόλας.

Αντιγράφω από τον πρόλογο του βιβλίου:



Ας κάνουμε μερικές υποθέσεις.

Ας πούμε ότι απορείς σχετικά με το ποιοι έγραψαν αυτό το βιβλίο, γιατί θέλησαν να το εκδώσουν, τι λόγος υπάρχει να το αγοράσεις, πώς μπορεί να γίνει η ζωή των ανθρώπων πραγματικά βιώσιμη. Λοιπόν... Με εξαίρεση το τελευταίο (για το οποίο κι εμείς απορούμε σχετικά με το κατά πόσον είναι εφικτό) μπορούμε να απαντήσουμε στα υπόλοιπα.

Ποιοι είμαστε εμείς; Μερικοί bloggers που αποφασίσαμε, εκτός από τα ατομικά μας blogs, να συμμετάσχουμε και σε ένα ομαδικό, που το ονομάσαμε «Καπέλα στα Φώτα». Αλλά η συμμετοχή δημιουργεί οικειότητα κι έτσι, σύντομα, ανακαλύψαμε πως το διαδίκτυο είναι ένας απρόσωπος, παγερός χώρος.
Δεν μπορείς να χτυπήσεις φιλικά στην πλάτη εκείνον που σε έκανε να συγκινηθείς με ένα κείμενο του, δεν είναι εύκολο να δείξεις το χαμόγελο επιδοκιμασίας που σου προκάλεσε μια φράση την οποία θα ήθελες να έχεις γράψει εσύ -σε αυτόν που σε πρόλαβε, γράφοντάς την για σένα. Το διαδίκτυο είναι πολύ στενό δωμάτιο –κάποιες φορές.

Τι κάνεις όταν σε στενεύει ο περιβάλλων χώρος; Προφανώς, επεκτείνεις τα όριά του ή τα καταργείς κι εμείς διαλέξαμε το δεύτερο. Αποφασίσαμε να γνωρίσουμε τους ανθρώπους πίσω από τα κείμενα, υποθέτοντας ότι η δικτυακή οικειότητα δεν απέχει πολύ από την πραγματική. Είχαμε δίκιο. Σβήσαμε τις οθόνες και αδιαφορήσαμε για την αμηχανία μας, συναντηθήκαμε σε μπαρ, ταβέρνες, συναυλίες, φιλικά σπίτια. Και περάσαμε καλά, γιατί, τελικά, ήμασταν ό,τι (περι)γράφαμε. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο και, ευτυχώς, τίποτα διαφορετικό.

Έτσι, χωρίς να το καταλάβουμε, σταματήσαμε να συμμετέχουμε απλώς σε ένα ομαδικό blog – χωρίς να το πάρουμε είδηση γίναμε τα «Καπέλα στα Φώτα». Μια παρέα ανθρώπων που ξεκίνησε μέσα σε κάποια δικτυακή πλατφόρμα και ολοκληρώθηκε έξω από αυτή. Το διαδίκτυο είναι πολύ φωτεινός διάδρομος –μερικές φορές.

Και λοιπόν; Γιατί αποφασίσαμε να εκδώσουμε αυτό το βιβλίο; Γιατί να μη βγάλουμε μόνο 20 – 30 αντίτυπα που θα μοιραζόμασταν μεταξύ μας; Μια προφανής απάντηση είχε να κάνει με το κόστος του εγχειρήματος: αποφασίσαμε να εκδώσουμε το βιβλίο γιατί το θέλαμε και το μπορούσαμε. Είχαμε τη δυνατότητα να αντέξουμε το κόστος αυτής της προσπάθειας. Γι΄ αυτό η έκδοση του βιβλίου έγινε με αποκλειστικά δική μας χρηματοδότηση, αφού προτιμήσαμε να μην μπλέξουμε με εκδότες ή εταιρείες. Είμαστε αρκετά απρόθυμοι για συμβιβασμούς σε ομαδικό επίπεδο. Αλλά και πάλι, η απάντηση δεν είναι πλήρης...

Από την πώληση του βιβλίου δεν επιδιώκουμε να βγάλουμε κέρδος –για την ακρίβεια δεν θέλουμε, ούτε καν, να πάρουμε πίσω τα χρήματα που δαπανήσαμε. Τα έσοδα του βιβλίου θα διατεθούν, στο σύνολό τους, στην «Καμπάνια για την Τσιάπας», την συντονισμένη προσπάθεια που έχει ήδη χρηματοδοτήσει την ανέγερση ενός σχολείου σε αυτή την επαρχία του Μεξικού και πιο συγκεκριμένα, στις αυτόνομες περιοχές των Ζαπατίστας.

Πλέον η «Καμπάνια» σκοπεύει να χρηματοδοτήσει την ανέγερση ενός νοσοκομείου, μιας φαρμακαποθήκης και την αγορά ενός οχήματος για την παροχή ιατροφαρμακευτικής βοήθειας στις συγκεκριμένες περιοχές.
Το βιβλίο που κρατάς στα χέρια σου, θα πωλείται αποκλειστικά στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η «Καμπάνια» και στον «Σπόρο», στην οδό Σπ. Τρικούπη 21, στα Εξάρχεια -αν περάσεις από εκεί, μην ξεχάσεις να δοκιμάζεις και τον καταπληκτικό, βιολογικής καλλιέργειας, καφέ που πουλάνε. Αγοράζοντας λοιπόν, αυτό το βιβλίο, βοηθάς να γίνει βιώσιμη η ζωή των ανθρώπων. Έστω, κάποιων ανθρώπων. Θυμάσαι ακόμα την αρχική μας απορία σχετικό με το εφικτό του όλου πράγματος; Πιστεύουμε πως μόνο μέσα από πράξεις μπορεί να ξεπεραστεί.

Εκτός από τα αντίτυπα που θα διατεθούν για τον παραπάνω σκοπό, αποφασίσαμε να αφήσουμε και έναν αριθμό βιβλίων σε μπαρ ή καφέ που συχνάζουμε. Κάποια ακόμα αντίτυπα θα διαγράψουν τη δική τους διαδρομή μέσα από τη διαδικασία του «book crossing». Έτσι, όποιος επιθυμεί μπορεί να διαβάσει αυτό το βιβλίο και στη συνέχεια να το αφήσει για να το διαβάσει και κάποιος άλλος.

male200x140white


Δεν χρειάζεται να διαβάσεις εδώ τι μπορείς να κάνεις ή να κάνουμε μαζί, φτάνει εσύ ν’ αποφασίσεις πως, για μια φορά, έστω, θέλεις να δείξεις ότι υπάρχει ανθρώπινη επικοινωνία. Κι αυτή είναι σημαντικότερη από οποιοδήποτε οικονομικό κέρδος.

Ας σταματήσουμε πια να υποθέτουμε - καιρός να αναδείξουμε τις διαφορετικότητές μας.